29 / 04 / 2024

Çağrı Erhan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Kaç yaşında?

Çağrı Erhan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Kaç yaşında?

Lider Turizm A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Erhan kimdir? Kaç yaşında? Çağrı Erhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Çağrı Erhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Çağrı Erhan'ın yaşamına dair merak edilenler.



 

Eğitim Hayatı

1972 senesinde Istanbul'da doğan Çağrı Erhan, 1993 senesinde  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden diplomasını almıştır. Aynı üniversitede, 1996 senesinde uluslararası ilişkiler yüksek lisansını, “Türk-Amerikan bağlarında Afyon meselesi” başlıklı tezi savunarak bitirmiştir. 2000 senesinde , “Osmanlı Amerikan Siyasi İlişkileri” başlıklı tezi hazırlayarak, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nden doktor statüsüne yükselmiştir. 2003 senesinde siyasi tarih doçenti, 2009 senesinde ise aynı sahada profesör olmuştur.

Çağrı Erhan kimdir? Hangi dilleri biliyor? Kaç yaşında?

2001 senesinde “Tarih Vakfı Afet İnan”, 2013 senesinde “SAM Stratejik Vizyon” ödüllerini ve 2014 senesinde Avrupa Birliği Jean Monnet Chair statüsü almıştır. Georgetown, Tel-Aviv, Tokyo Chuo, TOBB ETU ve Bahçesehir üniversitelerinde araştırmacı ve misafir olarak öğretim üyesi olarak bulunan Çagrı Erhan, AB, TÜBITAK, Gençlik Spor Bakanlığı ve Kalkınma Ajansı’nın desteklediği projelerde de yürütücülük yapmıştır. 1994 – 2015 seneleri arasında ise Ankara Üniversitesi’nde ögretim elemanı olarak iş yapan Çağrı Erhan, 2005-2015 seneleri arasında Avrupa Topluluğu Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) müdürlüğüne kadar çıkarak vazife yapmıştır.

 


Geri Dön