28 / 04 / 2024

Serdar Sümer kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Serdar Sümer kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Çalık Grubuna bağlı Türkiye'nin en büyük özel sermayeli yatırım bankası konumundaki Aktifbank'ın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serdar Sümer kimdir? Kaç yaşında?  Serdar Sümer daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Serdar Sümer'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Serdar Sümer`in hayatına dair merak edilenler.



Eğitim hayatı

1973'te hayata gözlerini açan Serdar Sümer,  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirmiş ve Virginia - ABD The College of William and Mary’de yüksek lisans (MBA) yapmıştır. 2011 Nisan'da ise Marmara Üniversitesi'nde Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nden bankacılık sahasında doktorasını bitirdi.

İş hayatı

 Financial Risk Manager (FRM) ve Yeminli Mali Müşavirlik belgelerini alan Sümer, 1996 senesinde Bankalar Yeminli Murakıbı olarak kariyer hayatına başladı. 

2008-2014 seneleri içinde Aktif Bank bünyesinde İştirak Yönetimi ve Sermaye Piyasaları Genel Müdür Yardımcılığı vazifesini aldı. Bu aşamada, sermaye  piyasalarında ürün ve kanal etkinliğini yükseltmeye has olarak vatandaşların finansal gereksinimleri yönünde ivonatif sonuçlar geliştiren Sümer, 2013 senesinde Türkiye’nin ilk proje finansmanı olarak  kira sertifikası ihracını yaptı. Türkiye’nin ilk banka bonosu ve VDMK ürünlerinin üretilmesini bankanın sahip olduğu iştirak ve bağlantılı kuruluşların en etkin yönetimine sahip olacak halde koordinasyonunu kurdu.

Serdar Sümer kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

 Bir zaman öncü yatırım kuruluşlarında idareci vasfında iş birlikçi olarak vazife yapan ve 2015 senesinde Aktif Bank içinde Genel Müdür olarak yeniden katılan Sümer, 2020 enesinin bitimine kadar Bankanın Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyelik vazifelerini idame ettirmiştir.


Geri Dön