30 / 04 / 2024

Jaeger-Le Coultre, Nişantaşı'nda butik açtı!

Jaeger-Le Coultre, Nişantaşı'nda butik açtı!

1833 yılında Joux Vadisi'nde kurulan 178 yıllık saat markası Jaeger-Le Coultre, İstanbul'da butik mağazasını iki yıl sonra yeniden Nişantaşı'nda açtı



Jaeger-Le Coultre koleksiyonunu Türk saat severlerin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Jaeger Uluslararası Direktörü Nicolas Baretzki, markanın özellikle saat koleksiyonerlerinin de tercih ettiğini vurguladı. 'Jaeger-Le Coultre, tek bir çatı altında topladığı benzeri olmayan beceri ve el sanatları ustalığı ile yenilikçi, şık tasarımlı ve ince saatler üretiyor' diyen Baretzki, dünyanın en küçük mekanik aletinin icadından efsanevi dönerli Reverso saate kadar Jaeger-Le Coultre'ın vizyonu ve zamanı ölçme tutkusuyla nadide bir üretici olmaya devam ettiğini söyledi. Reverso, Atmos saatler ve değerli mücevherat yaratımlarının yanı sıra Master Control, Master Compressor, Grande Tradition ve Hybris Mechanica gibi saat koleksiyonlarını barındıran değişik türlerde saatler ve perakende satış kanalı ile ulaşılabilen, müşterilerine özel, sınırlı sayıda ürünler de sunuyor.

İSVİçRE'DE ÜRETİLİYOR
 
Fiyatların 3 bin 500 ila 1 milyon dolar arasında değiştiğini söyleyen Jaeger-Le Coultre Türkiye ortaklarından Gökçe Atuk, markanın dünyanın en pahalı saatlerinin yanı sıra günlük kullanıma yönelik tasarımlarının da bulunduğunu belirtiyor. 1 milyon dolarlık saatin fiyatının bu kadar pahalı olmasının üstündeki pırlantalar değil içindeki mekanizma ile ilgili olduğunu söyleyen Atuk, bu saati üretebilen tek bir saat ustası olduğunu da sözlerine ekledi. Türkiye'de saat koleksiyonu yapan çok sayıda kişinin olduğunu söyleyen Jaeger-Le Coultre Türkiye ortaklarından Selim Sapan ise butikte 200 - 300 bin dolarlık saatler olduğunu, bu saatlerin birçok alıcısı olduğuna dikkat çekti. Saatlerin tamamı 300'ü usta, toplam 1200 kişinin çalıştığı İsviçre'deki fabrikada üretiliyor. Ayrıca markanın patentli 1200 mekanizması bulunuyor.
Sabah


Geri Dön