İş Fırsatları

Jandarma Genel Komutanlığı 31 personel alımı yapacağını duyurdu!

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için 31 personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, hangi pozisyonlara kaç personel alınacak ve başvuru şartları neler olacak?

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Jandarma Genel Komutanlığı'nın muvazzaf tabip, diş tabibi subay ve sağlık astsubayı ihtiyacının karşılanması maksadı ile, 2024-2025 eğitim ve öğretim senesinde ÖSYM Yerleştirme sonuçlarına göre Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (SBÜ) (Ankara) İçişleri Bakanlığı (J.Gn.K.lığı) nam ve hesabına öğrenim görmek üzere öğrenci temin edileceği kaydedildi.

HANGİ POZİSYONA KAÇ PERSONEL ALINACAK?

- Muvazzaf tabip subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Tıp Fakültesine 17 - [(14)’ü erkek, (3)’ü kadın] öğrenci alımı yapılacak.
- Muvazzaf diş tabibi subay olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Diş Hekimliği Fakültesine 4 - [(3)’ü erkek, (1)’i kadın] öğrenci alınacak.
- Muvazzaf sağlık astsubayı olarak görev yapmak üzere SBÜ Gülhane Sağlık Meslek Yüksekokuluna 10 - [(8)’i erkek, (2)’si kadın] öğrenci temin edileceği belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması.
- 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun “Genel Ahlaka Karşı Suçlar” başlıklı yedinci bölümdeki suçlardan hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olması gerekir.
- Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olması.
- 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
- Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olması.
- Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmaması gerekmektedir.
- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair yazılı beyan sunması gerekir.
- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olması lazımdır.
- Nişanlı, evli, hamile, dul, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak birlikte yaşamamak,
- Halen okumakta olan öğrenciler hariç olmak üzere herhangi bir nedenle bir askeri okuldan veya Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından çıkmamış veya çıkarılmamış olmak veya JSGA’dan
çıkmış veya çıkarılmış, sivil okullardan ise çıkarılmış olmaması.
- Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri (01 Ocak 2024) itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, [1 Ocak 2003 ve sonrası doğumlular başvuru yapabilecektir. (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır.
Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.)]
- Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek),
- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Kurulu Raporu vermeye yetkilendirilen hastanelerden "Öğrenci Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almak,
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
- JSGA veya ilgili yükseköğretim kurumlarının temin merkezleri tarafından yapılacak olan sınav, mülakat ve diğer seçim işlemleri sonundaki değerlendirme sıralamasında önceden belirlenen kontenjan içinde bulunmak.
- İlgili mevzuat çerçevesinde belirlenen yüklenme ve kefalet senetlerini düzenlemek (Kesin kayıt yaptırdıktan sonra),
- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirlenen Tablo-1’de yer alan yaş-boy-kilo-vki sınırları içerisinde yer almak [Tablo-1’in açıklama bölümünün adaylar tarafından okunması önem arz etmektedir. (Ağırlık, şortlu/eşofmanlı vücut ağırlığıdır. Boy, çıplak ayakla ölçülür.)], Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olma sı gerekir.
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmaması gerekir.
- Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümleri nedeniyle ilişiği kesilenler hariç; herhangi bir nedenle askeri okullardan, Emniyet Teşkilatına bağlı okullar ile Jandarma ve Sahil Güvenlik eğitim kurumlarından ayrılmamış veya çıkarılmamış olmak, sivil okullardan çıkarılmamış olması lazımdır.
- Bakanlar Kurulu kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleriyle herhangi bir irtibatı ve iltisakı bulunmaması gerekir.
- SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi, Gülhane Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Meslek Yüksekokuluna İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına eğitim ve öğretim görmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirilerek kesin kaydını yaptırmak gerekmektedir.
- Adayların başvuru şartlarından herhangi birini taşımadıklarının anlaşılması halinde öğrenime başlamış olsalar bile öğrencilikleri sona erdirilir.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Türk Kızılayı personel alımı yapacağını duyurdu!

TÜRKSAT personel alımı yapacağını açıkladı! Birçok kadro ve pozisyona personel alımı...

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

İŞKUR açıkladı! Belediyelere personel alımı yapılacak...