04 / 05 / 2024

Japon İşadamları İZKA'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgi aldı!

Japon İşadamları İZKA'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili bilgi aldı!

İZKA Yatırım Destek Koordinatörü Sedef Özer ve İZKA Uzmanı Köksal Aykol tarafından karşılanan Japon İşadamları, İzmir Kalkınma Ajansının faaliyetleri ve firmalara sağlanan mali ve teknik destekler hakkında bilgilendirildi.




Türkiye ve Japonya arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla İzmir'e gelen Japon İşadamları Heyeti,  İzmir  Kalkınma Ajansı (İZKA) uzmanlarıyla bir araya geldi. 


Chiba Bank yetkililerinin organize ettiği toplantıya gıda, enerji, biyoteknoloji başta olmak üzere birçok sektörden firmanın üst düzey 16 yöneticisi katılım sağladı. 


İZKA Yatırım Destek Koordinatörü Sedef Özer ve İZKA Uzmanı Koksal Aykol tarafından karşılanan heyet, İzmir Kalkınma Ajansının faaliyetleri ve firmalara sağlanan mali ve teknik destekler hakkında bilgilendirildi. İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Koksal Aykol tarafından İzmir ve yatırım olanakları hakkında detaylı bir sunum yapılmasının ardından, ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulundu ve firma yetkililerinin soruları yanıtlandı. 

Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan fırsatlar ve destekler hakkında bilgi veren Sedef Özer, İzmir'in konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişmiş altyapısı, özel yatırım bölgeleri ile yatırımcıya büyük fırsatlar sunulduğunu söyledi. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in pek çok farklı sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Özer, yurtdışından gelecek yatırımcılar için İzmir'in önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti. 


İnteraktif bir şekilde gerçekleşen sunumda, İzmir'in lokasyon ve yan sanayi konusunda gelişmiş bir noktada olduğunu ifade eden Köksal Aykol, Ekonomi Bakanlığı teşvikleri ve özel yatırım bölgelerinde yer alan firmalara yönelik vergi avantajları ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Yöneltilen sorular doğrultusunda İzmir'deki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili de bilgilendirme yapıldı.


İzmir Ticaret Gazetesi




Geri Dön