04 / 05 / 2024

Japon turizmciler Pamukkale'yi ziyaret etti!

Japon turizmciler Pamukkale'yi ziyaret etti!

Japon turizm heyetiyle görüşen Denizli Valisi Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale'de turizmin alanını genişletmek için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda Japonya'dan bir heyeti ağırladıklarını belirtti...



Japonya'da faaliyet gösteren seyahat acentalarının temsilcileri, Pamukkale'yi ziyaret etti. 


Karahayıt PAM Otel'de düzenlenen etkinlik kapsamında Japon heyetle görüşen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pamukkale'de turizmin alanını genişletmek için çalışmalara başladıklarını, bu kapsamda Japonya'dan bir heyeti ağırladıklarını belirtti.


Pamukkale ve Karahayıt'ın en önemli avantajının termal sağlık turizmi olduğunu ve bunun canlanması adına çalışmalar yaptıklarını anlatan Demir, "Bizim için son derece önemli olan Uzak Doğu bölgesidir. Bu bölgeden kentimize turist getirebilmek için çalışma yapıyoruz. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Sahip olduğumuz değerler bütün dünyanın merak ettiği değerlerdir. Özellikle Pamukkale ve Karahayıt'taki turizm alanlarını genişletmek istiyoruz. Bölgemizin tanıtımı açısından çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum" dedi.


Heyette bulunan turizmci Yonezowa Mamoru, Japonya'da 65 yaş üstü nüfusun fazla olduğunu, yurt dışı tatilin de devlet politikasıyla desteklendiğini kaydetti. 


Termal ve tarih turizmi konusunda İstanbul ve Kapadokya'yı tercih ettiklerini ifade eden  Mamoru, "Artık yeni bir rota belirlememiz gerekiyor. Bu yüzden buradayız. Biz dünden bu yana Pamukkale çevresinde inceleme yapıyoruz. Denizli’nin, sağlık ve kültür turizmi konusunda ayrıcalığı var. Biz bu ayrıcalığı avantaja dönüştürmeye çalışıyoruz. Denizli’nin termal su kaynakları, antik kentlerini dünya tanıyor ama tanıtım organizasyonunda bazı sıkıntılar var" diye konuştu.


Japon heyete, balonla Pamukkale travertenlerini izletildi. 


AA


Geri Dön