Ekonomi

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puan artışından sonra euro karşısında değer kaybeden Japon Yen'i 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor.  Haftanın son günü itibarıyla 1 Euro, 143 Japon Yeni olarak işem görüyor

Yen, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yüzde 75 baz faiz artışı kararıyla Euro karşısında son 7 yılın en büyük değer kaybını yaşıyor.  Haftanın son günü itibarıyla 1 Euro, 143 Japon Yeni olarak işem görüyor.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararından sorna euro değer kazandı. Euro diğer ülk para birimlerine  karşı değer kazandı.

Avrupa Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladıktan sonra euro kuru yükselişe geçti. Kararın hemen ardından açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  yükseliş beklediklerini bu nedenle de önden faiz artışlarının devam edeceğini belirtti.

ABD Doları’nın ardından Euro karşısında da değer kaybeden Japon Yeni’ndeki ani dalgalanmaların “aleyhte” olarak açıklanıyor. Japon Yeni’nin, yabancı piyasalardaki değer kayıpları hükümet ile Japon finansal otoritelerini endişe oluşturuyor.

1 EURO KAÇ JAPON YENİ?

Yen, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yüzde 75 baz faiz artışı kararıyla Euro karşısında son 7 yılın en büyük değerini kaybetti.

Haftanın son işlem  gününde 1 Euro, 143 Japon Yeni olarak işlem görüyor.

En son 1998 yılında 139 Japon Yeni bandını gören 1 dolar, hafta içinde 144 bandını görürken şu an 143 Japon Yeni seviyesinden değerleniyor. 

HER AN MÜDAHALE GELEBİLİR...

Japonya Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, yenin son hareketlerinin “ekonominin temel istikrarlarından uzak” olduğu görüşünde.

Suzuki, “Ani dalgalanmalardan oldukça endişeliyiz, ki bunlar aleyhimizde. Hiçbir opsiyonu hariç tutmaksızın gerekli tedbirlere hazırız” ifadelerini kullandı.

‘ENFLASYONDAKİ YÜKSEKLİŞ GEÇİCİ’ 

Değer kayıpları sonrası Başbakan Kişida Fumio ile bir araya gelen Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kuroda Haruhiko, görüşme sonrası değerlendirmeler yaptı.

Yendeki ani dalgalanmaların “Japon firmalar nezdinde olumsuz” olduğunu belirten Kuroda, piyasayı yakından takip ettiğini belirtti.

Kuroda, Başbakan Kişida’nın görüşmede herhangi bir talepte bulunmadığını açıkladı.

Kayıplara rağmen ultra geniş parasal politikaları savunan BoJ’un, “enflasyondaki yükselişlerin geçici görüldüğü” anlayışına hakim olduğu  ifade ediliyor.

Euro tahta geçiyor hazır olun! 3 haftadan sonra bir ilk! Elinde euro olanlar acil bakın

Altın değil, dolar hiç değil herkes euroyu konuşuyor! Euro resmen uçtu! Hemen bakın

Euro yatırımcıları dikkat! Elinde 1 euro bile varsa hemen baksın! Son dakika gelişmesi...

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu