Ekonomi

Dolar piyasaları sallamaya devam ediyor! Sterlin ve yen tekrar dip seviyelerde

Yen-dolar paritesi, Ağustos 1998 yılından bu yana ilk kez 146'nın altına düştü. Sterlin ise yeni tahvil alımlarının ardından düşüş eğilimine devam etti.

Piyasaların gündeminde ABD enflasyon verileri ve bunun Fed'in faiz artırımları üzerindeki etkisi yer alırken, doların diğer ülke para birimlerine karşı değerlenmesi kaldığı yerden devam ediyor.

1998 YILINDAN SONRA İLK KEZ...

Dolar son olarak, yen karşısında Ağustos 1998 yılından  bu yana yeni bir zirveye daha yükseldi ve geçen ay Japon yetkililerin müdahalesine yol açan seviyelerin üzerine  yükseldi.

Dolar, son 24 yıldır görülmeyen bir seviye olan 146,35 seviyesine kadar çıktıktan sonra yüzde 0,3 daha değerlenerek 146,30 yene ulaştı.

Japon yetkililer, yenin dolar başına 145.90'a kadar düştüğü 22 Eylül tarihinde 1998'den bu yana ilk yen alım müdahalesini gerçekleştirdi.

JAPONYA MALİYE BAKANI AÇIKLADI

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuk son dakika açıklamaso yaptı. Suzuk, Yetkililerin gerektiğinde döviz piyasasında gerekli adımları atacağını ve önemli olanın döviz hareketlerinin hızı olduğunu da sözlerine kattı.

Öte yandan Sterlin, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey'nin merkez bankasının Cuma günü acil tahvil alım programını sonlandıracağını tekrarlaması ve emeklilik fonu yöneticilerine pozisyonlarını bu zaman dilimi içinde yeniden dengelemeyi bitirmelerini söylemesindens sonra iki haftalık yeni bir dip seviyesine geriledi.

STERLİN KAÇ TL? STERLİN NE KADAR OLDU?

1 sterlin/TL kuru şu dakikalarda alış fiyatı 20,6017 TL, satış fiyatı ise 20,6127 TL seviyesinden işlem görüyor. 

YEN NE KADAR? YEN KAÇ TL?

1 yen şu dakikalarda alış fiyatı 0,1275 TL, satış fiyatı 01269 TL seviyesinden işlem göryor. Bir önceki kapanışını ise 0,1272 seviyesinde yapmıştı.

DOLAR NE KADAR? DOLAR KAÇ TL?

1 dolar şu saatlerde alış fiyatı 18,58 TL, satış fiyatı ise 18,59 TL seviyesinde işlem görüyor. Bir önceki kapanışını da 18,58 TLL seviyesinde yapmıştı. Dolar kuru yatay seyrine devam ediyor. Doların yönü yarın açıklanacak olan ABD enflasyon rakamları ile belli olacak.

Dolar endeksi şu dakikalarda 113,31 seviyesinde değerleniyor. Euro dolar paritesi ise 0,96 seviyesine geriledi.

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

Dolar yükseliyor, euro yükselişine ara verdi, sterlin yeniden baskı altında