Ekonomi

Sterlin dolar karşısında güç kazandı! Peki sterlin bugün ne kadar? 30 Eylül 2022 sterlin kuru

Sterlin kuru son zamanlarda dolar karşısında çöküş yaşadı.  Pazartesi günü görülen 1,0530 dolardaki dip seviyesinden yüzde 8 yükseliş kaydetti. Böylece sterlin türbülansın başladığı seviyeye geri dönmüş oldu. Peki bugün sterlin ne kadar? Sterlin kaç dolar?

Sterlin bugün dolar karşısında güç kazanarak yükselişe geçti ve  piyasadaki çalkalanmanın başladığı seviyeye geri dönmüş oldu. . Peki bugün sterlin ne kadar? Sterlin kaç dolar? İşte 30 Eylül 2022 sterlin kuru...

STERLİN GÜÇ KAZANDI

Sterlin kurundaki toparlanmada İngiltere Merkez Bankası’nın uzun vadeli tahvillerde alım yapacağını açıklayarak tahvil getirilerini istikrara kavuşturması etkili olurken İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in açıkladığı vergi paketinin üzerindeki tartışmalar kaldığı yerden devam ediyor. 

Peki sterlinde neler oldu? Sterlin neden düştü? Son dakika sterlin kuru...

STERLİN NEDEN DÜŞTÜ?

İngiliz hükümeti 45 milyar sterlin hacmindeki vergi indirim paketini açıkladıktan sonra İngiliz sterlini, dolar karşısında 1.0350 ile tüm zamanların en düşük seviyesine düştü.

Vergi indirimi kararının kamu maliyesine zarar vereceği belirtilirken, özellikle Avrupa genelinde yaşanan enerji krizinin etkisi ile birlikte İngiltere’de ekonomik resesyon görülebileceği ihtimali giderek yükseliyor Bu durum sterlinin rekor seviyeye gerilemesine neden oldu. 

<#resim2

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng, geçtiğimiz cuma günü ülkede toplamı 45 milyar sterlini bulacak olan vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldıklarının haberini açıklamıştı. 

Bu da ülkenin dış borçlanmasının artacağı yönündeki beklentileri artırarak, sterlinin güçünü kaybetmesine neden oldu.

Peki bugün sterlin ne kadar? Sterlin kaç TL oldu? İşte son dakika sterlin kuru...

STERLİN BUGÜN NE KADAR? STERLİN KAÇ TL? 30 EYLÜL 2022 STERLİN KURU

20 yıl aradan sonra en düşük seviyesini test eden ve sonra bir miktar toparlanan sterlin bugün dolar karşısında güç kazandı.
1 sterlin şu dakikalarda 20,73 Türk Lirasına eşittir.

<#resi32

Ayrıca sterlin/TL paritesi şu dakikalarda 20.37 seviyesinden işlem görüyor.

Bugün sterlin dolar paritesi yükselişe geçti. Şu dakikalarda sterlin dolar paritesi 1,1165 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Sterlin, Kraliçe Elizabeth ile beraber öldü!

Sterlin yerin dibini boylarken, Başbakan Truss'tan flaş açıklama geldi!