Ticari

Japonya'da 91 santimetrelik ofis tasarlandı!

Salıon sürecinde oldukça küçük konutlarda yaşayan Japonlar da kendilerine alternatif ofis seçenekleri arayışına girdi. Önde gelen Japon bir müteahhit çalışanların yaşadıkları zorlukları dikkate alarak, 91 santimetre genişliğe ve 1.8 metre uzunluğa sahip bir ofis tasarladı.

Koronavirüs, hayatlarımızın her alanında değişiklikleri getirdi. En köklü değişimlerden biri de çalışma hayatında görüldü. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konutlar salgınla beraber artık hem yaşam alanları hem de ofisler oldu. Kimimizin konutu böyle bir yaşam için uygunken kimileri de ofisi eve taşımada ciddi problemlerle karşılaştı. Özellikle küçük bir konutta kalabalık aile ile yaşayanlar, ev ve iş dengesinin kurulmasında zorluklar yaşadı.

Bu süreçte herkes gerekli konforu ve çalışma ortamını bulabilecek imkanı bulunmuyordu. Kimileri mutfakta çalışırken, kimileri de farklı ülke veya kentlere taşınarak kendilerine yeni bir hayat kurdular.

Oldukça küçük konutlarda yaşayan Japonlar da kendilerine alternatif ofis seçenekleri arayışına girdi. Önde gelen Japon bir müteahhit çalışanların yaşadıkları zorlukları dikkate alarak, 91 santimetre genişliğe ve 1.8 metre uzunluğa sahip bir ofis tasarladı.

Sadece elektrik prizleri ve bir çalışma masası var

1.6 metrekare büyüklüğündeki bu küçük konutlar, kalabalık aile ortamında çalışamayan gençler için bir alternatif hazırladı. Tasarımcı, güzel günlerde yalnızca 2 günde hayata geçirilen bu küçük ofisleri, insanların hemen evlerinin yanında yer alıyor.

İnsanlar ofise gitmek için konutta hazırlanıp bahçelerindeki, bu minik çalışma alanlarına geçiş yapabiliyor. Binada çok az eşya bulunuyore.

İçinde yalnızca elektrik prizleri ve bir çalışma masası mevcut. Bina ilk başlarda bir depolama alanı şeklinde öngörülmüş, ancak salgınla beraber yükselen ofis ihtiyacının ardından, buradaki açık fark edilince ofis haline getirilme kararı alınmış.

Popüler bir emlak ofisi, sıkışık konutlarda çalışmakta zorlananlar arasında bir Pazar bulmak için Eylül'de ilk siparişlerini almaya başladı.

Nüfusun yüzde 70'i apartmanlarda

Yetkililer, bu küçük ofislerin, konut içinde çalışırken aileleriyle karşılaşmak istemeyen insanlar için tasarlandığına dikkat çekiyor. Tokyo nüfusunun yüzde 70’i apartman evlerinde oturuyor.

Bu insanların Hanare Zen adındaki bu küçük ofisleri kullanmaları mümkün olmuyor. Kendilerine özel bir bahçeleri bulunmaması sebebiyle, ofisleri konumlandırma noktasında sorunlarla karşılaşabilirler.

Bu 1.6 metrekare büyüklükteki ofisleri bahçelerine koymak isteyen kişilerin yaklaşık 42 bin Türk Lirası ödeme yapması gerekli. Konutlarının bahçesinde bu tarz bir ofise yer olmayanlar için de alternatifler düşünülmüş elbette.

Tokyo'nun güneyinde yer alan Kawasaki bölgesindeki Tokyu demiryolu şirketi, eski tren vagonlarını yenileyerek, yaklaşık 15 Türk Lirası bedelle ofis şeklinde kiralamaya başladı. 

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

Ofisler ve oteller konuta dönüşebilmeli!