Dış Piyasalar

Japonya'nın en yüksek gökdeleni "Mori JP Tower" açıldı!

Japonya'da inşaatı tamamlanan, ülkenin 330 metrelik en yüksek gökdeleni "Azabudai Hills Mori JP Tower" açıldı. 

Japonya'nın Başkent Tokyo'nun Minato bölgesinde bulunan 80 bin metrekarelik "Azabudai Hills" kompleksine inşa edilen "Mori JP Tower" açıldı.

JAPONYA'NIN EN YÜKSEK GÖKDELENİ!

Zeminin altında 5 kat, zeminin üstünde ise 64 kata sahip yapı, "Japonya'nın en yüksek gökdeleni" unvanına sahip oldu. 

Her sebe 30 milyon ziyaretçinin beklendiği yapıda mağaza, ofis ve enstitülerin yanı sıra otel zinciri Aman Resorts ile lüks rezidanslar da bulunacak. 

Üstlenici firma Mori Building Co. yetkilisi Naka Hiroki, açılış konuşmasında, projenin, Tokyo'yu uluslararası alanda rekabetçi bir şehir haline getireceğini belirtti.

4,3 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE!

4,3 milyar dolar değere sahip "Azabudai Hills" kompleks projesi, Kamiyaço ve Roppongi İççome tren istasyonlarına 5 dakika yürüme mesafesinde.

Mori JP Tower" gökdelen inşaatı tamamlanmadan önce Osaka metropolündeki 300 metrelik "Abeno Harukas" ülkenin en yüksek binasıydı.

2027'DE TAMAMLANACAK!

Mitsubishi Estate Co. firmasına ait Tokyo İstasyonu yakınında inşaası devam eden 390 metrelik gökdelenin yapımının ise 2027'de tamamlanması planlanıyor.

DÜNYANIN EN İNCE GÖKDELENİ NEWYORK'TA

New York, Manhattan'da konumlanan Steinway Tower Uzunluğu 425 metre, genişliği ise sadece 17 metre ve toplam 84 kattan oluşuyor.

Bu kadar uzun olduğu hâlde içinde  66 daire bulunuyor. New York'un en yüksek üçüncü binası olan gökdelende fiyatlar, 7.75 milyon dolardan  başlıyor .

En üst kattaki tripleks dairenin fiyatı ise 66 milyon dolardan satılıyor. Dünyanın en güçlü betonu kullanılarak inşa edilse de analistler, üst katların rüzgarda sallanacağını söyledi. Öte yanndan gökdelenle ilgili başka bir risk taşımadığına da dikkat çekiliyor.  Ayrıca bina sallansa bile yapısı gereği içindekiler bu sarsıntıyı hissetmeyeceği de belirtildi. 

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

Uğursuz gökdelen! 

İstanbul’daki bir gökdelen daha icra yüzünden elden çıkarılıyor! İşte detaylar!