05 / 07 / 2024

JCB, 65. yaşını kriz döneminden kazançla çıkarak kutladı!

JCB, 65. yaşını kriz döneminden kazançla çıkarak kutladı!

Kazıcı-yükleyiciler, ağır iş makinaları, kompakt ve endüstriyel ürün serisi ile müşterilerine etkin çözümler üreten JCB, 65. doğum gününü Haziran ayında, dünya genelinde çalışanlarına özel armağanlar hediye ederek kutladı.



Zorlu bir kriz dönemini başarıyla ve kazançlarla geride bırakan JCB, 65. doğum gününü kutladı. 65 yıl önce bir garajda başlayan hikayesinin anlatıldığı DVDlerin de hediye edildiği kutlamalar, JCBnin şu anda hayatta olmayan kurucusu Joseph Cyrill Bamfordun 95. yaş gününe denk getirildi.

JCB Yönetim Kurulu Başkanı Sir Anthony Bamford bu özel günle ilgili olarak, 65 yılda Uttoxeterdaki garajında tek başına çalışan bir adamdan, dünyada öncülüğüyle tanınan global bir markaya dönüştük. Bu başarı çalışanlarımızın eseri. JCB, çok daha önemli başarıların eşiğinde ve bu başarılar yine çalışanlarımızın yardımlarıyla kazanılacak şeklinde konuştu.

2010 yılına tedbirli ama iyimser başladıklarını dile getiren Sir Anthony Bamford, JCBnin 2010 yılı vergi öncesi karının 235 milyon sterlin olduğunu ve satışların 51.600 makina ile bir önceki yıla göre %48 arttığını belirterek bu sonuçlardan son derece memnun olduklarını ifade etti. Bamford Krizin ardından kazanılan başarının pazarlara göre farklılık gösterdi. En yüksek başarı Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çinde elde edilirken, İngiltere ve Almanya da fark edilir oranda yüksek performans gösterdi dedi.

Türkiye, iş makinaları pazarında Avrupanın en büyük 5inci, dünyanın ise en büyük 12nci pazarı olurken, kazıcı-yükleyici pazarında dünyanın en büyük 4üncü pazarı olma özelliğini taşıyor.

JCB, ürünlerinin satış ve pazarlamasını Türkiyede 37 yıldır SİF JCB İş Makinalarına emanet etmiştir.

SİF JCB HAKKINDA

1956 yılında Sezai Türkeş-Feyzi Akkaya tarafından kurulan ve bir STFA ve Işıklar Holding kuruluşu olan SİF Otomotiv, o zamandan beri iş makinası sektöründe hizmet veriyor. JCB marka iş makinalarının satış ve pazarlamasını SİF JCB İş Makinaları adı altında sürdüren SİF Otomotiv, 6 ilde yer alan satış noktaları, 30 ilde yetkili servisleri ile Türkiye'nin dört bir yanına süratli hizmet sunuyor. Pazar taleplerindeki değişiklikleri en iyi şekilde karşılamak amacıyla ürün hattını genişleten SİF JCB, JCB marka kazıcı-yükleyiciler, ağır iş makinaları, kompakt ve endüstriyel ürün serisi ile müşterilerine etkin çözümler üretiyor. SİF JCB, 2006 yılından itibaren mobil kırma eleme tesisi RubbleMaster markasının da Türkiyedeki temsilciliğini sürdürüyor.


Geri Dön