29 / 04 / 2024

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...



TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, Doğu Anadolu fay hattı şeklinde belirtilen bölgede Kahramanmaraş merkezli meydana gelen, 10 ilin etkilendiği deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu fay hattının, İstanbul'un da yer aldığı Kuzey Anadolu fay hattını etkilemesinin beklenmediğine dikkat çeken Yılmaz, depremin yıkı gücünün altını çizdi. 

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya yı da etkiler!

Kuzey Anadolu fay hattının 250 yıllık tekrarlanma periyodunu doldurduğuna vurgu yapan Can Yılmaz, gündeme yeniden gelen İstanbul depremi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Oluşan deprem, Doğu Anadolu fay hattı olarak nitelendirilen fayın olduğu bölgede oldu. Bu bölgede oluşan fayın, Kuzey Anadolu fay hattında bir etkisi olmasını beklemiyoruz. Bölgemizin özellikle yakınından geçen Kuzey Anadolu fay hattı, herkeste bir soru işareti oldu. Böyle bir etki olmasını beklemiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön