28 / 04 / 2024

Ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz'dan korkutan deprem uyarısı!

Ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz'dan korkutan deprem uyarısı!

İran'da 5.9 şiddetinde meydan gelen deprem sonrası ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz, önemli açıklamalarda bulundu. İshak Yılmaz, İran’da meydana gelen deprem sonrası bölgede 4, 4.5 büyüklüğünde yeni sarsıntıların gerçekleşebileceğini dile getirdi...



İran'da meydana gelen ve Van'da hissedilen deprem sonrası ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sabah'ta yer alan habere göre; İran'da yaşanan depremin ardından 4, 4.5 büyüklüğünde sarsıntıların gerçekleşebileceğini belirten Yılmaz, artçı sarsıntıların yeni yıkımları mümkün kılabileceğini ve kış aylarında olmamız dolayısıyla çığ tehlikesi olan yerlerde çok dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Deprem uzmanı Orhan Tatar ise konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Tatar, ‘Şuna vurgu yapmak lazım. Bu tür depremlerden sonra meydana gelebilecek artçı sarsıntılar bölgede çığ riskini daha da arttıracaktır.’ dedi.

JEOLOJİ UZMANLARINDAN VAN DEPREMİNİN ARDINDAN KORKUTAN UYARI!

Ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz ve Jeoloji uzmanı Orhan Tatar, İran'ın Hoy şehrinde meydana gelen ve ulaşılan ilk bilgilere göre ülkemizde 8 kişinin ölümüne sebebiyet veren 5.9 büyüklüğündeki deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÜNLÜ JEOLOJİ MÜHENDİSİ İSHAK YILMAZ UYARDI!

Jeoloji Mühendisi Dr. İshak Yılmaz Van Başkale'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremle ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Yılmaz, "4, 4.5 büyüklüğünde depremler üretebilir. Yeni yıkımlara meydan verebilir. Kış mevsimi nedeniyle yapının üzerinde bulunduğu zemin biraz daha gevşemiş vaziyette.

Dolayısıyla hasarı daha da arttıracak bir etken olacaktır. Küçük depremler bile heyelanlar oluşturarak bölgeyi etkileyebilir. Çığ tehlikesi çok çok önemli. Yamaçlardaki karla çığ etkisi yaratabilir. Çığ tehlikesi olan yerlere çok çok dikkat edilmesi gerekir." dedi.

Deprem uzmanı Orhan Tatar ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Bu deprem Başkale fayı gibi gözüküyor. Başkale fayı 40 km. uzunluğa sahip. Başkale fayının 10 km'lik kısmının kırıldığını görüyoruz. Bütün bu artçı sarsıntıların da dağılımına baktığımızda İran tarafında olduğunu görüyoruz.

Ünlü Jeoloji Mühendisi İshak Yılmaz dan korkutan deprem uyarısı!

Şuna vurgu yapmak lazım. Bu tür depremlerden sonra meydana gelebilecek artçı sarsıntılar bölgede çığ riskini daha da arttıracaktır. Vatandaşlarımız şu an hareket halindeler. Buna dikkat etmek gerekiyor. Çığı muhakkak göz ardı etmemek gerekiyor.

İran tarafında 16 Şubat'ta meydana gelen bir deprem var. Alında bunlar bir yerde öncü deprem diyebileceğimiz depremler."

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

 

 


Geri Dön