08 / 05 / 2024

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Maryland eyaletine bağlı olan Upper Marlboro’da, federal inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak ve kaliteyi yükseltecek Proje İş Sözleşmeleri isimli kararnameye imza attı. 



2.3 trilyon dolarlık altyapı planı 

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 senelik planını geçtiğimiz yıl açıklamıştı. 

Planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde değerlendiren Biden, planın yalnızca problemlere geçici çözüm sunmayacak ve İkinci Dünya Savaşından bu yana gerçekleşmiş en yüksek iş kapasitesi oluşturacak bir yatırım olduğuna dikkat çekmişti. 

Joe Biden, inşaat projelerinde maliyetleri azaltacak kararnameyi imzaladı!

“İnanıyorum ki 50 yıl sonra insanlar dönüp baktığında bu anı ABD’nin geleceği kazandığı an olarak görecekler” diye konuşan  ABD Başkanı Joe Biden, firmalara uygulanan vergiyi yüzde 21’den yüzde 28’e çıkaracağını duyurdu. 

2.3 trilyon dolarlık plandaki ana harcama maddeleriyse şöyle oldu: 

621 milyar dolar ulaşım, Engelli ve bakıma muhtaçlar için 400 milyar dolar, Üreticiler için 300 milyar dolar, evsizlik sorununun çözümü için 213 milyar dolar, kritik teknolojilerin ar-ge’si için 180 milyar dolar, su sorununun çözümü için 111 milyar dolar, dijital altyapı için 100 milyar dolar, işçi eğitimi için 100 milyar dolar ve eğitim sistemi için 100 milyar dolar.

ABD'de inşaat harcamalarındaki düşüş şaşırttı!

ABD'de bekleyen konut satışları yüzde 3,8 azaldı!

 


Geri Dön