Altın & Gümüş

JP Morgan'dan altın ve gümüş tahmini! Bu değerli metaller yükselecek mi?

ABD'li yatırım bankası JP Morgan, altın ve gümüş fiyatları için yeni tahminlerini paylaşmış oldu. Buna göre, bu iki değerli metal için 2025 fiyat hedeflerini artıran banka, gümüş fiyatı için beklentisini 36 dolar/ons olarak ifade etmiş oldu.

dunya.com'da yer alan içeriğe göre; ABD'li yatırım bankası JP Morgan altın ve gümüş için, 2025 senesi fiyat hedeflerini revize ettiğini açıkladı. Dünyaca ünlü banka, ons altın için 2025 yılı hedef fiyatını 2 bin 800 dolara yükseltti. JP Morgan, ons gümüş fiyatı için beklentisini 36 dolar olarak ifade edildiği kaydedildi.

Ons altın şu sıralarda 2 bin 371,40 dolar ve gümüş 27,82 dolar seviyesinde seyrediyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadele kapsamında gelecek hafta politika faizini son kez sabit bırakması beklenirken, sene sonuna kadar 3 faiz indirimi yapacağı yönündeki fiyatlamalar günden güne güçlenmeye devam ettiği belirtildi.

 

Öte yandan ise, para piyasalarındaki fiyatlamalar ile sene sonunda politika faizinin yüzde 55 ihtimalle yüzde 4,50-4,75 aralığında, yüzde 36 ihtimalle 4,75-5,00 aralığında olacağı öngörülmektedir. Analistler, siyasi taraftaki gelişmeler ile makroekonomik verilerin yatırımcılar tarafından yakından takip edildiğini belirterek, gelecek olası haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini de kaydetti.

2002'de en düşük emekli aylığı ile 8.2 adet çeyrek altın alınıyordu! Şimdi 2.9 adet çeyrek altın alınabiliyor! 

En fazla promosyon veren bankalar hangileri? Bankalar arasında promosyon yarışı başladı!

Altın fiyatlarında inanılmaz düşüş! İşte son dakika 23 Temmuz 2024 gram, çeyrek, tam, yarım altın fiyatları!

Altın fiyatları yeni haftayı yükselişle açtı! 24 ayar gram altın fiyatı son dakika! Bugünkü altın fiyatları 22 Temmuz...