27 / 04 / 2024

JPMorgan'dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

JPMorgan'dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan radikal bir faiz artışı beklendiğini açıkladı. JPMorgan, bankanın politika faizini yüzde 25'e kadar yükseltebileceğini belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabine ile birlikte ekonomi yönetiminde de köklü değişiklikler oldu. Ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesinden sonra, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na da kısa sürede yeni bir atama yapılması bekleniyor.

Piyasalar ise şimdiden 22 Haziran'da yapılacak olan toplantıda alınacak olan faiz kararına kilitlendi. Merkez Bankası, seçimlerden sonraki ilk para politikası kurulu toplantısını yaparak yeni faiz kararını açıklayacak.

SocGen'in ardından JPMorgan da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) Haziran toplantısında radikal bir faiz artışı geleceği tahmininde bulundu.

JPMorgan dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

ARTIŞ DAHA ÖNCE DE GELEBİLİR

Bloomberg HT'nin haberine göre; ABD bankası JPMorgan tarafından Pazartesi günü açıklanan notta Merkez Bankası’nın 22 Haziran'daki para politikası toplantısında veya belki daha da erken bir tarihte politika faizini yüzde 25'e kadar yükseltebileceği ifade edildi.

JPMorgan’ın piyasa ekonomistleri, müşterilerine gönderdikleri araştırma notunda şu ifadeleri kullandı: "Merkez Bankası’nın 22 Haziran tarihindeki toplantısında faizlerin iddialı bir şekilde artırılması bekleniyor. Belki de daha önce mevcut yüzde 8,5 seviyesinden yüzde 25'e yükseltilmesi gündeme gelebilir. Merkez Bankası ihtiyaç duyması halinde daha küçük artışlar da yapabilir. Bunu amaçlayan bir yönlendirme metni yayımlanması olasılıklar içinde. Yüzde 30 olan yıl sonu politika faizi tahminimizde şu an için değişik yapmıyoruz."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön