10 / 05 / 2024

JPMorgan'dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

JPMorgan'dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan radikal bir faiz artışı beklendiğini açıkladı. JPMorgan, bankanın politika faizini yüzde 25'e kadar yükseltebileceğini belirtti.



ENFLASYONDA DÜŞÜŞ HIZLANACAK

Bu arada BMI Araştırma Ülke Riski Avrupa Başkanı Anwita Basu, Türkiye'de enflasyonun bir süre daha yüzde 35-40 bandında seyredeceğini daha sonra ise hızla düşeceğini belirterek, "Enflasyonun 2024'ün ortası gibi yüzde 15-20 bandına gerilemesini bekliyoruz. Önümüzdeki aylarda Türkiye'de para politikasında sıkılaşma olacak. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda gerileme hız kazanacak. Bunun nedeni de, bu yılın ikinci yarısında Türk lirasında bir miktar değer kaybı yaşanacak olması. Gıda enflasyonuna ilişkin tahminlerimiz Avrupa için de geçerli. Çünkü kuraklık her yerde gıda fiyatlarını etkiliyor. Bu bölgede gıda enflasyonu yüksek seyrediyor. Türkiye'deki enflasyon verileriyle ilgili önümüzdeki aylarda gıda enflasyonu ve liraya ilişkin gelişmeler daha da önem kazanacak."

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön