03 / 05 / 2024

Julio Iglesias: Sinpaş'taki evlerin birkaçını bana ayırın

Julio Iglesias: Sinpaş'taki evlerin birkaçını bana ayırın

Sinpaş'ın 35. yılı için Türkiye'ye gelen Julio Iglesias, Sinpaş Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı gazetecilerle yemek yedi. Iglesias, Sinpaş'ın patronu Avni Çelik'e, “Evlerin hepsini satma. Birkaçını bana bırak” diye espri yaptı



Türkiye'nin en büyük ve ses getiren inşaat projelerine imza atan Sinpaş'ın 35. kuruluş yıldönümü nedeniyle Türkiye'de misafir ettiği ünlü sanatçı Julio Iglesias, bazı gazetecilerle bir araya geldi ve Türkiye hakkında keyifli bir sohbet yaptı. Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sinpaş Genel Müdürü Ahmet Çelik, Sinpaş Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer ve bazı gazetelerin yöneticilerinin katıldığı yemekte Iglesias, ekonomiye bakışından, Türkiye'nin turizm gelirine kadar her konuda konuştu. Ciddi sohbeti bazen yumuşatan Igleisas, Avni Çelik'e Sinpaş konutlarını kastederek, “Avni, evlerin hepsini satma. Bir kaçını da bana ayır” diye espri yaptı. Bulunduğu ülkelerde verdiği konserlerde Türkiye'yi anlattığını ve böyle bir coğrafyada bulunmaktan duyduğu mutluluğu paylaştığını belirten Iglesias, Las Vegas'a yılda 35 milyon turist geldiğini belirterek, “Türkiye'nin dört yıl içinde turist sayısını dörde katlaması hiç de zor değil. Ben Türkiye'ye çok ısındım” dedi.

TÜRK KANI GİBİ
Türkiye ve İspanya'nın Akdeniz ülkesi olması nedeniyle birbirine çok benzediğini söyleyen Iglesias, “Bu nedenle benim kanım da Türkler'in kanı gibi dolaşıyor damarlarımda. Hızlı akıyor” diyor ve servetinin önemli kısmını gayrimenkul yatırımlarından kazandığını sözlerine ekliyor. Türkiye'ye gelir gelmez Sinpaş projelerini gezdiğini ve çok beğendiğini söyleyen Iglesias, konutların büyük kısmının satıldığını öğrenince de yine Çelik'e dönüyor ve “Ne güzel... İşler iyi Avni” dedikten sonra kravatını çıkarıp Sinpaş'ın patronuyla değiştiriyor. Ekonomik krize de değinen Iglesias, önceki gece ABD Başkanı Barack Obama'yı televizyondan dinlediğini belirterek, “Başkan da krizi Wall Street'in çıkardığını söyledi. Bu krizin çilesini ise suçsuz insanlar çekti” diye konuştu.

Krize çok hazır girdik
Sinpaş İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, global krize çok şanslı girdiklerini belirterek, krizin hemen öncesinde halka arzı gerçekleştirdiklerini ve bu sayede zor günlerde nakit paraları olduğunu söyledi. Çelik, “2007 yılında uzun uğraşlardan sonra halka açılmaya karar verdik. Bütün planlarımızı temmuz ayına göre yapmıştık. Ama yaz tatilinin bitmesini beklememizi söylediler. Başladığım işi yarım bırakmamak için biz temmuzda halka arzımızı gerçekleştirdik. 2008 yılında da kriz çıktı” dedi. Hiç bir zaman kendilerini klasik müteahhid gibi görmediklerini ve bu nedenle de her projelerinin tuttuğunu vurgulayan Çelik, “Her projeyi konsept olarak gerçekleştiriyoruz. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Sinpaş hiçbir zaman sıradan ev yapmayacak” diye konuştu.
Adil Küçük/Türkiye

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

Iglesias Çırağan'da gazetecilerle buluştu 

Ünlü İspanyol şarkıcı Julio Iglesias önceki gün İstanbul Kuruçeşme Sortie'deki konserinin ardından dün de Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik'in Çırağan Sarayı'nda verdiği yemekte gazetecilerle bir araya geldi. 
 
Saray'daki yemeğe Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Hürriyet'in Haber Koordinatörü Eyüp Can ile bazı köşe yazarları katıldı. Sinpaş Grubu'nun 35. kuruluş yılı nedeniyle Türkiye'de bulunun 65 yaşındaki Julio Iglesias bugün Bodrum Antik Tiyatro'da bir konser verecek. Iglesias yarın da Çeşme Açık Hava Tiyatrosu'nda müzikseverlerin karşısına çıkacak.
Zaman


Geri Dön