04 / 05 / 2024

Kabe'nin içinde genişletme çalışmaları başladı!

Kabe'nin içinde genişletme çalışmaları başladı!

Kabe'de genişletme çalışmaları Kabe etrafındaki tüm yollar ve bölgelerde uzun zamandır devam ederken, ilk kez Kabe içerisinde de genişletme çalışmaları belirli bir bölge inşaat sahasına çevrilerek başlatıldı ancak revak yıkımına henüz başlanmadı



Kabe'de halen üzeri kapalı bulunan zemzem kuyusunun etrafındaki Kral Abdulaziz kapısı ile Fetih kapısı arasındaki bölgede çalışmalar başladı. Çalışmalar nedeni ile Kabe'de tavaf yapma engellenmez iken Müezzinlik olarak bilinen bölgenin arka tarafında bulunan alt katların doldurulacağı ve genişletme için kullanılacağı öğrenildi. Genişletme çalışmaları için henüz revaklarda bir hareketlilik görülmezken, revakların ne zaman yıkılacağı bilinmiyor.

Kabe'yi halen yaklaşık 50 bin kişi tavaf ederken, genişletme sonrası bu rakamın 130 bine kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu arada Hazreti Muhammed'in evinin bulunduğu Gazze caddesinde bulunan otellerin büyük bir bölümümün de yıkıldığı, o bölgede bulunan tüm iş yerlerinin boşaltıldığı görüldü.

AA kameralarına yansıyan genişletme çalışmalarında, Kabe etrafındaki dağların dev iş makineleri ile delinerek tüneller açıldığı görüldü.

Mekke'de yağmur sevinci

Öte yandan son bir yıldan bu yana yağmur yağmayan Mekke'de akşam namazında yağmur yağması Kabe ziyaretçileri arasında büyük sevince neden oldu.

Akşam ezanından hemen önce başlayan ve yaklaşık bir saat boyunca devam eden yağmur nedeni ile Kabe imamı, namazı Müezzinlik altında hazırlanan yerde kıldırmak zorunda kaldı. Ancak Kabe'de yağmur altında edilen duaların kabul edildiğine inanan ziyaretçiler namazı yağmur altında kıldılar. Mekke'de yağmur yağması için daha önce duaya çıkılmıştı.

Dünya


Geri Dön