11 / 05 / 2024

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve memur zammı müjdesi!

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve memur zammı müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası ekonomiye ilişkin milyonlarca insanı ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, asgari ücret konusunda komisyonun çalışmalara başladığının altını çizerken, memur maaşı konusunda ise “Süreci yakında başlatıyoruz” dedi.



ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANDI

Diğer taraftan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını dün yaparken masada talepler de dile getirildi. Bugün kabine de konuşulan bu taleplere göre işçi kanadı asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkartılmasını talep ediyor.

Talep olumlu karşılanırsa, bugün için net ücretin 11 bin 830 TL bandında olması gerekecek. Bu da asgari ücrete yüzde 38-39 bandında bir zam yapılacağı anlamına geliyor.

Türk-İş'in bu isteğine karşı işveren kanadı TİSK ise 10 bin lira net rakam olmasını talep ettiklerini ifade etti. Fakat TİSK kanadı özellikle destekler ve teşviklerin devam etmesi halinde bu rakamın üzerine de çıkabileceklerini masada taraflara açıkladı.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret ve memur zammı müjdesi!

İŞKUR TARAFINDAN KARŞILANACAK

Burada 11.830 TL net ücretin 830 TL'sinin asgari ücret desteği olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından karşılanması ve işverenin 11 bin TL ödemesi de talepler arasında yer aldı.

İki tarafın ortak bir paydada buluşması halinde ise rakamın 450 dolar bandında yani 10 bin 650 TL olması ve yüzde 25 zam olması da pazarlık sırasında konuşulanlar arasında yer alıyor.

Bu noktada ise işveren 10 bin TL ödeme yaparken kalan 650 TL asgari ücret desteği olarak İŞKUR tarafından ödenecek.

ŞOK’ta Fary bulaşık deterjanı 87 TL’ye, Alo çamaşır deterjanı 200 TL’ye, çamaşır suyu 20 TL’ye düştü!

Denizbank’tan ilaç gibi haber geldi! Ay sonuna kadar kartınıza hediye para yatacak!

A101’de Onvo airfryer 2.300 TL’ye, kahve makinesi 1.000 TL’ye, şarjlı doğrayıcı dilimleyici 250 TL’ye düştü!


Geri Dön