15 / 05 / 2024

Kaç yıl çalışan işsizlik maaşı alır?

Kaç yıl çalışan işsizlik maaşı alır?

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşlar, bu konuya dair araştırmalar yapmaktadır. İşsizlik maaşı kaç yıl çalışan alır, İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? çok sık araştırılan sorular arasındadır. İşte detaylar!



KAÇ YIL ÇALIŞAN İŞSİZLİK MAAŞI ALIR? İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Alınacak işsizlik maaşının süresini de ödenen primler belirliyor. Buna göre son 3 yıl içinde 600 gün prim ödeyene 6 ay, 900 gün prim ödeyene 8 ay ve 1080 gün prim ödeyene 10 ay maaş ödenmektedir. İşsizlik maaşı hesaplanırken son 4 aydaki brüt maaşınızın ortalamasına bakılıyor. Bunun yüzde 40´ı işsizlik maaşı olarak ödeniyor.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SÜRESİ

Hizmet akdinin iptal edilmesinden önceki son üç yıl içerisinde;

  • 600 gün sigortalı olacak şekilde çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün olmalıdır.
  • 900 gün sigortalı olacak şekilde çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün olması gerekir,
  • 1080 gün sigortalı olacak şekilde çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün, süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir. Yukarıda da anlattığımız gibi işsizlik maaşının süresine özen gösterilmelidir. İşsizlik maaşı alma hakkı bulunan kişilerin, başvurularını 30 gün içerisinde yapmaları gerekir.
  • Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden iptal edilmesi, Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi ile işsizlik maaşı alınır.

İBB burs ne zaman açıklanacak? İBB burs ne zaman yatacak?

TOGG yüzde 100 yerli mi? TOGG parçaları hangi ülkelerden?

Prefabrik evlere konut kredisi var mı? Ziraat Bankası prefabrik ev kredisi veriyor mu?


Geri Dön