04 / 05 / 2024

Kaçak emlakçıların iş yerleri kapatılacak!

Kaçak emlakçıların iş yerleri kapatılacak!

Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, Emlak komisyonculuğu ile uğraşan Emlak komisyonculara mesleki yeterlilik belgelerinin verileceğini söyledi.



Emlak Komisyoncuları mesleki yeterlilik koşulları hakkında açıklamalarda bulunan Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül, yürürlük ile her önüne gelen kişinin emlak işleri ile uğraşmasının önüne geçildiğini belirtti.

Malatya Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, hali hazırda merpen altı emlak komisyonculuğu yapanlarında biran evvel durdurulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Özgül, 5 Haziran 2018’de yayınlanan yürürlük ile her önüne gelen kişinin emlak işleri ile uğraşmasının önüne geçildiğini söyledi.

Özgül, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “5 Haziran 2018’de Ticaret Bakanlığının, gayrı menkullere dayalı bir yönetmenliği yayınlandı. O yönetmenlik şuan yürürlükte. 2019’un Aralık ayına kadar bu çalışmalar devam edecektir. Emlak Komisyoncularında ruhsatlama işlemleri şu an devam etmektedir. 5 Haziran 2018’den sonra müracaatta bulunan kişilerin, emlak komisyoncusu olabilmeleri için en az lise mezunu, bürosunun 30 Metre kare olması ve mesleki yeterlilik belgesinin olması gerekmektedir.”

Kaçak çalışan emlakçılarla ilgili açıklamalarda bulunan Özgül, “Bunlarda biraz olsun mesleğe ilgiyi arttırıp, müracaat şartlarının biraz zorlaştığından dolayı, hali hazırda emlak komisyoncularımızın bir kariyer sahibi olacağını düşünüyoruz. İnşallah Ticaret Bakanımız bu konuda gereken hassasiyeti gösterir. Kaçak çalışan emlak komisyoncularının iş yerlerini kapatılması olayına gideceğini düşünüyoruz. Meslek yeterlilik belgelerimiz de tahminin yeni yıldan itibaren verilmeye başlanacaktır. İlerleyen tarihlerde konuyla ilgili kamuoyuna paylaşımlarda bulunacağız” dedi. 


Geri Dön