Kaçak ev dilekçe örneği!
Ruhsatsız veya ruhsata aykırı inşa edilen yapıların sahibine, aykırılığının tespitinden itibaren 30 gün süre veriliyor. Bu aykırılığın giderilmesi için verilen sürede yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak ev dilekçe örneği!
Kaçak ev dilekçe örneği!
Bir arsa veya arazinin üzerine yapılması planlanan inşaatın mutlaka belirtilen hukuki prosedürlere uygun olarak yapılması gerekiyor. İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olmadan yapılan evlere kaçak ev deniyor.
Yapının kaçak olmaması için mutlaka inşaat ruhsatı alınarak yapımına başlanması ve en son iskan ruhsatı alınarakta oturuma uygun hale getirilmesi gerekiyor. Rusatı alınmamış bir yapının ise ruhsatı alınması ve ruhsat eklerine uygun olarak yapılmış olması gerekiyor.
Ruhsatsız veya ruhsata aykırı inşa edilen yapıların sahibine, aykırılığının tespitinden itibaren 30 gün süre veriliyor. Bu sürede yapı sahibinin ya ruhsat alması, yada yapıyı ve bölümlerini ruhsata uygun hale getirmesi isteniyor.
Kaçak evin ruhsatının alınabilmesi için taşınmazın bağlı olduğu belediyelere bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Bu başvuru dilekçesinde yapının bulunduğu yerin açık adresinin belirtilmesi gerekiyor. Ayrıca tapu, imar durumu gibi ek belgelerin de verilmesi gerekiyor.
Kaçak ev dilekçe örneği:
BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
..... (Şehir)
İlimiz……………………….…mah ……. ada ………… pafta ……… parselde ……..……………… adına kayıtlı taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak başlanan ….... katlı inşaata ruhsat verilmesi için gereğini arz ederim.
…../….../2013
Yapı Denetim Şirketi
Ekler:
-Tapu (güncel onaylı)
-Binanın kadastral tespiti ve yerleşim planı
-İmar durumu (güncel onaylı)
-Normal ruhsat evraklarının tümü
Kaçak ev cezaları!
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com