06 / 05 / 2024

Kaçak inşaata suç duyurusu

Kaçak inşaata suç duyurusu

Kadir Topbaş'ın danışmanı Fethi Turgut'a yönelik iddialarını yineleyen CHP'li Soysal, Topbaş'ın oğlunun kaçak inşaatıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.



CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın imardan sorumlu danışmanı ve İDO Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Turgut'un evinde meydana gelen hırsızlıkla ilgili emniyete "eksik" beyanda bulunduğunu, hırsızları tanıdığı iddiasıyla kendisine gelen bir kişinin de emniyete ifade vermesini engellediği iddialarını yineledi. soysal, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın oğlunun Rumelihisarı'ndaki kaçak inşaatıyla ilgili de bugün Sultanahmet Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Partisinin Kâğıthane'de gerçekleştirilen etkinliğinde konuşan Soysal, Turgut'un evindeki hırsızlıkla ilgili emniyete verdiği ifadesinde, hırsızların evdeki kasalardan birini aldığını ve kasada "15 bin TL, 200 bin dolar ve 300-400 gram ağırlığında altın" olduğunu beyan ettiğini ileri sürdü. Turgut'un hırsızlığın meydana geldiği tarihte tatilde olduğunu ve evinde oğullarından birinin bulunduğunu da söyleyen Soysal, "Turgut, emniyete olaydan 10 gün sonra haber vermiştir" dedi.

`Turgut da hırsızları tanıyordu'

Soysal, hırsızları tanıdığını iddia eden bir kişinin kendisine mektup gönderdiğini belirterek, söz konusu mektupta çalınan para ve altın miktarının beyan edilenden fazla olduğuna ve mektubu gönderen kişinin Turgut'a da hırsızları tanıdığını söylemesine karşın "Ben hırsızlardan alacaklarımı ahirete bırakıyorum" yanıtıyla karşılaştığını söyledi. Soysal şunları söyledi: "Turgut ve ailesinin tatilde olduğu bir gün eve gelen bir kızın Turgut'un oğlunu uyuttuğu ve eve gelen hırsızlara da kapının bu kız tarafından açıldığı tarafıma bildirilmiştir. Bilgilere göre evdeki kasadan `950 bin dolar, 280 bin Euro ve 2 kilo civarında altın' çıkmış. Hırsızlıkta rol alan kadının akıbetinin sorgulanmaması, olayın polise geç bildirilmesi ve bu miktarda bir paranın neden Turgut'un evinde bulunduğu incelenmelidir. Turgut, bir şeyleri gizliyorsa suç işliyor. İBB'nin bürokratları ne zaman bu kadar zenginleşti? Maliye Bakanı'nın yastıkaltı dediği paralar buralara mı gitti?"

Cumhuriyet

Geri Dön