05 / 05 / 2024

Kaçak otellere yıkım mahkemeye takıldı!

Kaçak otellere yıkım mahkemeye takıldı!

Bodrum'da ilk kazmanın vurulacağı iki otelin yıkımı mahkemeye takıldı. Bodrum Torba'da kaçak iki otelin sahipleri, yürütmeyi durdurma kararı aldırarak yıkımı engelledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da mahkemeye başvuruyor




Başbakan Erdoğan'ın 4 ay önce tebdili kıyafetle başlattığı kaçak yapı avının ardından, dün Bodrum'da ilk kazmanın vurulacağı iki otelin yıkımı mahkemeye takıldı. Geçen Eylül'de sahiplerine tebligat gönderilen kaçak yapılardan Bodrum Torba'da bulunan Thor Otel'in tamamı, Blue Dreams Otel'in ise imara aykırı olan bölümleri yıkılacaktı. Ancak otel sahipleri son anda mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkartınca yıkım gerçekleştirilemedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Yürütmenin durdurulmasının iptali" için mahkemeye başvuruyor. Tebligat gönderilmesinin ve kaçak yapı sahiplerine tanınan kanuni sürenin sona ermesinin ardından, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, hakkında ruhsatsız olduğu için yıkım kararı verilen ve bu karar 25 Ekim'de tebliğ edilen Torba'daki 15 milyon dolarlık Thor Otel'e dün ilk kazmayı vuracaktı. Ekipler, aynı bölgede bulunan ve tahsisli araziye 66 imara aykırı bölüm yaptığı belirlenen Blue Dreams Otel"in kaçak bölümlerini de yıkacaktı. Ancak iki otelin sahiplerinin başvurusu üzerine Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından verilen "Yürütmeyi durdurma" kararı nedeniyle yıkıma başlanamadı. Mahkemenin kararını öğrenen yıkım ekipleri otele gitmezken, belediye zabıtaları ile asayiş ve ambulans ekipleri sabah otele gitti. Girişte güvenlik kulübesine asılı, idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararını gören ilgililer geri döndü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da "Yürütmenin durdurulmasının iptali" için mahkemeye başvuracağı öğrenildi. Thor Otel'in Genel Müdürü Göktan Bal, yıkım kararının iptali için geçen 5 Aralık'ta Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne başvurduklarını, mahkemenin de 9 Aralık günü "Yürütmeyi durdurma" kararı verdiğini söyledi. 


OTEL MÜDÜRÜ YASADAN ŞİKÂYETÇİ 

Yargı sürecinin devam ettiğini anlatan Bal, "Otele ruhsat almak için yaptığımız başvuru ile ilgili süreç devam ediyor. Yeni çıkan yasa nedeniyle bölgemizdeki otellerle ilgili genel bir sorun söz konusu. Bu sorun çözüldüğünde biz de ruhsatımızı almış olacağız " dedi. Bu arada tahsisli araziye imara aykırı olarak yapıldığı tespit edilen 66 bölüm için yıkım kararı verilen Blue Dreams Otel"inin sahiplerinin de mahkemeye başvurarak "Yürütmeyi durdurma kararı" aldırdığı öğrenildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın 4 ay önceki Bodrum ziyaretinin ardından harekete geçen ekipler, Bin 124 kilometre uzunluğundaki kıyı şeridinde yapılan kaçak yapıların tespiti çalışmalarını sürdürüyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Ekipleri, şimdiye kadar Güvercinlik'te 320, Bodrum Cennet Koyunda 33, Torba'da da 7'si otel 15 yapıyı mühürlemişti. Güvercinlik'teki 320 yapının tamamı için yıkım kararı alındı. Bu yapılardan 3'ünün yıkımı önümüzdeki günlerde yapılacak. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, kaçak yapılara göz yumduğu gerekçesiyle Bodrum Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 


Sabah


Geri Dön