04 / 05 / 2024

Kaçak yapıya geçit yok!

Kaçak yapıya geçit yok!

İmar Barışı kapsamında 190 bin 951 Yapı Kayıt Belgesi oluşturuldu. Müfettişler denetimlerde 510 belgeyi iptal etti...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen 'İmar Barışı' son bulurken Antalyalılar barışa 1 milyar 599 milyon 263 bin 637 TL 94 kuruş ödedi ve toplamda 190 bin 951 Yapı Kayıt Belgesi düzenlendi. 

Sabah'ta yer alan Furkan Yazıcı'nın haberine göre; Barışın bitmesiyle birlikte başvurular incelenmeye başlandı. Bakanlıktan gelen müfettişlerin bizzat saha çalışmasıyla birlikte şimdiye kadar 510 Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 9 komisyondaki toplamda 40 görevli başvuruları incelerken kaçak yapılara izin vermiyor.

510 belge iptal

İmar Barışının sona ermesinin ardından usulsüz ve yanlış beyanat verilen kaçak yapılara karşı İl Müdürlüğü bünyesinde titiz bir çalışma yapılıyor. 2018 yılı öncesinde yapılmış olması kriteri gözetilerek sahada ve uydudan yapılan incelemeler sonucu Yapı Kayıt Belgeleri iptal ediliyor. 2019 yılı içerisinde şimdiye kadar 510 belgenin iptal edildiği bilgisi verilirken aynı zamanda yasal işlem başlatılıyor.

Suç Duyurusu

İl Müdürlüğü tarafından Türk Ceza Kanunu'nun 206. Maddesi gereği Resmi Belgenin Düzenlenmesi'nde Yalan Beyan suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunuluyor. Ayrıca kaçak yapının bulunduğu ilçe belediyesi de imar kirliliği nedeniyle 184. Madde'den suç duyurusunda bulunduğu bilgisi geldi. Kaçak yapılar ASAT, elektrik işletmesi ve tapu gibi kurumlara bildiriliyor ve abonelikler önleniyor.

Kaçak yapı satışının ve kiralanmasının önüne geçilecek!

 


Geri Dön