01 / 07 / 2024

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

EYT yasasının ardından kapsam dışında kalanlar erken emeklilik için ayrıntıları yakından takip ediyor. Emeklilik sisteminde emeklilik yaşı ve erken emeklilik hakları bireyin çalışma bilgilerine göre şekilleniyor. Fakat SGK tarafından vergi indirimiyle erken emeklilik müjdesi geldi.



SSK'LILARA 5 BİN GÜN FORMÜLÜ

Tabii bu çalışma, SSK'lı çalışanlarda da bir beklentiye yol açtı.

EYT düzenlemesinden emeklilikte prim gün şartı için yürürlükteki mevzuata değil, 8 Eylül 1999 tarihi öncesinin mevzuatına bakılması, Bağ-Kur reformunun yer alacağı torba yasaya buna ilişkin hüküm konulması isteniyor.

Bu düzenleme SSK'lı çalışanlar için prim gün koşulunu değiştiriyor. Bu istek uygulanırsa EYT'li SSK'lı çalışanların 5 bin ile 5975 arasında olan prim gün şartı, 5 bin olarak uygulanacak.

Kademeli emeklilikte yeni gelişme! Tek tek açıklandı!

KISMİ EMEKLİLİĞİ DE KAPSAR MI?

Bunun yanı sıra, bir beklenti de kısmi emeklilikte. Kısmi emeklilikte de yaş şartının 8 Eylül 1999 tarihi öncesine döndürülmesi talepleri bulunuyor.

Bu durumda kısmi emeklilik için gerekli primi sağlayamayan kadınlar 50, erkekler 55 yaşını tamamladığında emekli olmaya hak kazanabilecek.

Bütün bu talepler reform çalışmaları çerçevesinde masada olacak. Verilecek karar çalışmanın tamamlanması ile beraber netlik kazanacak.

Akbank son kez duyurdu! Adınıza tamı tamına 1.500 TL yatacak! Son gün 26 Haziran!

Uzman isimden üst üste korkutan sözler: ‘Bayramdan sonra dolar tam bu kadar olacak!’

A101’de döküm tava 399, 95 TL’ye, stor perde 349 TL’ye, döküm kek kalıbı 199,95 TL’ye düştü!


Geri Dön