03 / 05 / 2024

Kadıköy'de akıllı meclis binası yapıldı

Kadıköy'de akıllı meclis binası yapıldı

Kadıköy Belediye Meclisi, akıllı bina teknolojisiyle yapılan Kozyatağı Kültür Merkezi'ne taşındı. Meclis salonu son teknoloji ile donatıldı



Kadıköy Belediye Meclisi, uzun yıllar hizmet verdiği Kadıköy Şehremaneti Binası'ndan, yeni yapılan Kozyatağı Kültür Merkezi ve Meclis Binası'na taşındı. Teknolojinin son imkanları ile donatılan 4 katlı Kozyatağı Kültür Merkezi ve Belediye Meclis Binası, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katıldığı törenle açıldı.

İlk Oturum Çocukların
Yeni meclis binasındaki ilk oturumunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar yaptı. Kültür merkezi ve Belediye Meclis Binası Tesisleri'nde 1 adet meclis salonu, 1 adet 200 kişilik konferans salonu,3 adet 90'ar kişilik toplantı salonu, 2 adet parti grup odası, 1 adet komisyon odası, günlük ihtiyaçların karşılanabileceği mekanlar ile açık ve kapalı otopark bulunuyor. Kompleksin Meclis Binası kısmında meclis katı fuayesi ve konferans katı fuayesi bulunuyor.

En Modern Meclis Salonu
"Akıllı bina" olarak tasarlanan meclis binasının meclis salonunda Türkiye'nin en modern meclis salonu bulunuyor. Kablosuz internet sisteminin bulunduğu meclis salonunda konuşmacı takip eden ve yansıtan kamera sistemleri yer alıyor. Salonda, meclis üyelerinin oturup oy kullanacağı masalar da dijital sistemli olarak yapıldı. Yeni Meclis Binası'nda 200 kişilik bir konferans salonun dışında 90 kişilik üç ayrı toplantı salonu daha bulunuyor. Meclis Binası'nda simultane tercüme odaları da bulunuyor.
Habertürk


Geri Dön