29 / 04 / 2024

Kadıköy'de icradan 800 bin TL'ye satılık bina!

Kadıköy'de icradan 800 bin TL'ye satılık bina!

Kadıköy 2. İcra Dairesi, İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Rasimpaşa Mahallesi, 51 pafta, 195 ada, 28 parselde yer alan 161 metrekare kargir apartmanı satışa sunuyor. Apartmanın toplam değeri 800 bin TL



Kadıköy 2. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KADIKÖY 2. İCRA DAİRESİNDEN GAYRİMENKULUN AÇIK ARTTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2009/ 5 SATIŞ

IZALE-I SUYUN YOLU İLE SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZ.

Kadıköy İlçesi Rasimpaşa mahallesi, 51 Pafta, 195 ada, 28 parsel de kain 161.00 m2 miktarlı iskele sokak Numara (30) daki Kargir apartmandır. Taşınmaz Mahalen Rasim Paşa Mahallesi, tekele Sokak, numara (30) daki Binalı parseldir.

İMAR DURUMU: Kadıköy Belediye Başkanlığının 29.11.2007 Tarih ve 917558 sayılı yazılarında Rasim Paşa Mahallesi, 51 Pafta, 195 ada, 28 Parsel Numaralı taşınmaz ile alakalı, İmar Durum bilgilerine göre, 13.07.1998 tasdik tarihli ve 1/1000 ölçekli. Moda Merkez İmar Planında, yapılanma şartları olarak bitişik nizam,H: 15,50 m Konut+Ticaret Sahasında olduğu belirtilmektedir. Parselde Eski Eser Tesbitli Bina mevcut olduğundan Kuruldan görüş alınmadan uygulama yapılmayacağı bildirilmiştir.

TAŞINMAZIN HALI HAZIR DURUMU : Kadıköy İlçesi Rasim Paşa Mahallesi. İskele Sokak Numara (30) daki Binalı parseldir. Parsel üzerinde bir bodrum kat. bir zemin kat ve iki normal katlı yaklaşık Altmış yıl önce inşa edilmiş Bahçeli kargir bir bina vardır. Bina mevcut hali ile genel olarak bakımsız ve kullanıma uygun durumda değildir. Binanın kat alanlarında birer adet bağımsız bölüm vardır. Bağımsız bölümler hol, iki oda, salon, mutfak, banyo, tuvalet ve balkon mahallerinden oluşmaktadır. Yaklaşık 90 m2 alanlıdır. Bina Sobalı ısınma türünde olup. Doğalgaz bağlantısı yoktur.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ : Gayrimenkulun bulunduğu bölge. İmar durumu, inşa tarzı, halihazır vaziyeti, civarındaki alım, satım rayiçleri, inşasında kullanılan malzemeler ve işçilik kalitesi, binanın yaşı ve kıymete tesir eden tüm özellikleri ile Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı yapı yaklaşık maliyetleri ve yıpranma payları da hesaba katılarak günün koşullarına göre Kadıköy İlçesi Rasim Paşa Mahallesi. 51 Pafta, 195 ada, 28 parsel nolu, Mahalen İskele sokak Numara (30) daki Taşınmazın Toplam Değerinin 800.000,00 TL. (Sekizyüzbin)TL. edebileceği kanaatine varılmıştır.

SATIŞ ŞARTLARI :

1- Satış : 16 / 05 /2011 Tarihinde Saat: 11,00-11,10 arasında Hasan Paşa Uzunçayır Caddesi Üzerindeki Adliye C Binasındaki KADIKÖY 2. İCRA DAİRESİNDE Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şanıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 26 / 05 / 2011 günü aynı yer ve aynı saatte 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmaca rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadarki, artırma bedelinin malın talimin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. İhale kararı Damga Vergisi, KDV nin Tamamı ve Tapu Harcının 72 si ile Tahliye masrafları alıcıya ait olup. Tapu Harcının 1/2 Tellaliye Resmi ve Birikmiş Vergiler Satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerini) bu gayrimenkul üzerindeki
haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde
dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça
paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmamızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/ 5 SATIŞ sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (lc.lf.K.I26) Yönetmelik örnek No:27 (*)İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön