19 / 05 / 2024

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 



DÖNEMİNİN EN ÖNEMLİ SANAT ESERLERİ ARASINDA

Yine aktarılan detaylara göre, söz konusu köşkle ilgili açıklamalar yapan sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk, Ragıp Paşa Köşkü'nün döneminin çok önemli bir sivil yapı örnekleri arasında yer aldığını kaydetti. 

sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk, şehrin içindeki bu tür kıymetli yapıların, hem bölgenin hem de şehrin değerini artırdığını kaydetti.

Kadıköy deki Perili Köşk 450 milyon TL ye satışa çıkıyor!

Bu nedenle söz konusu köşkün korunmasının önemine değinen sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk yaptığı açıklamada bu noktada yalnızca devlet kurumlarının değil ayrıca tüm sivil girişimlerin, bu köşkün hem korunması hem sürdürülebilir olması hem de gelecek nesillere aktarılması anlamında çok önemli bir görevi olduğunu dile getirdi.

Yine verilen bilgilere göre, Ragıp Paşa Köşkü'nün sanat tarihi açısından çok zengin bir süslemeye sahip olduğunu dile getiren sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk yaptığı açıklamada döneminin en önemli sanat eserlerinden arasında sayılabilecek bir yapı olduğunu söyleyerek, Küçük Dolmabahçe denmesinin nedeninin, tavanlarını süsleyen muhteşem altın varaklar, süslemeler, kalem işleri, köşkün pervazları, yaşmakları olduğunu kaydetti. 

Sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk ayrıca yaptığı açıklamada aynı zamanda bunların köşke çok büyük zenginlik kattığını da dile getirdi. Sanat tarihçisi Almila Yasemin Aktürk, bunların hepsinin o dönemin en iyi sanatçılarının ve zanaatçılarının elinden çıkmış olmasının Ragıp Paşa Köşkü'nü bu denli özel kıldığını dile getirdi.


Geri Dön