19 / 05 / 2024

Kadıköy'deki Ragıp Paşa Köşkü paylaşılamıyor!

Kadıköy'deki Ragıp Paşa Köşkü paylaşılamıyor!

Çiftçiler Holding'in sahibi Tahsin Çiftçi'nin yeğeni Hatice Ayşe Paksoy'un, Doğan Paksoy'dan boşanması, mal paylaşımı kavgasına döndü



Çiftçiler Holding'in sahibi Tahsin Çiftçi'nin 300 milyon dolarlık mirasının 3 ortağından biri olan yeğeni Hatice Ayşe Paksoy'un, sanat galericisi Doğan Paksoy'dan boşanmak için mahkemeye yaptığı başvuru, mal paylaşımı kavgasına döndü. Ünlü işadamı Tahsin Çiftçi'nin 2000'de vefatının ardından büyük bir servete sahip olan Hatice Ayşe Paksoy, 24 yıllık eşi sanat galerisi sahibi Doğan Paksoy'dan boşanma talebiyle mahkemeye başvurdu. Hatice Ayşe Paksoy, eşi ile aralarında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aralıklarla ayrı yaşadıklarını belirtti.

'EVDEKİ RESİMLERİ ALDI'
Dilekçe veren Doğan Paksoy ise evlilikte ağır kusurun eşinde olduğunu kaydederek, kendisine ayrılmak istediğini söylediğini, sabah müşterek eve nakliye şirketini getirerek bütün ev ve mutfak eşyasını, altın, gümüşleri, çok kıymetli resimleri, hatları alarak götürdüğünü iddia etti ve davanın reddine karar verilmesini istedi. Doğan Paksoy, eşine ait malların envanterinin yapılmasını da mahkemeden talep etti. Bu gelişme üzerine Hatice Ayşe Paksoy da eşinin müşterek evden aralarında resimler, hatlar, antikalar, kitap koleksiyonları olan birçok eşyayı aldığını öne sürdü. Yeğen Paksoy, açılması muhtemel mal tasfiyesi rejimi davasına delil olarak kullanılması ve sanat galerisi sahibi olan eşinin sanat eseri niteliği taşıyan bu eşyaları elden çıkarma olasılığı bulunduğundan, tespit yapılmasını talep etti.

DUDAK UÇUKLATAN SERVET
Doğan Paksoy dilekçesinde, eşinin Çiftçiler Holding A.Ş, Çiftçiler Ticaret ve Sanayi T.A.Ş, Çiftçiler İhracat ve Turizm A.Ş, Aksam Otomotiv A.Ş, Aslar Otomotiv İhracat A.Ş., Dentur Turizm ve Yatçılık Ticaret A.Ş., Sun Denizcilik Turizm ve Ticaret A.Ş'nin ortağı olduğunu belirtti. Hatice Ayşe Paksoy'un Ragıp Paşa Köşkü, Çiftçiler Yalısı, Polat Çiftçiler Plaza, Suadiye'de bir daire, Gebze'de arsa, Bodrum'da yazlık, Şişli'de daire, Etiler'de dairede hissesi olduğu ifade edildi. Paksoy, yurtiçi ve yurtdışı bankalardaki hesapları ile koleksiyonların envanterinin çıkarılmasını istedi.
Orhan Yurtsever/Sabah


Geri Dön