29 / 04 / 2024

Kadıköy’ün sokaklarında yıkımlar devam ediyor!

Kadıköy’ün sokaklarında yıkımlar devam ediyor!

Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan, yerel yönetimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Demircan, bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.



CHP’den Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Demircan yerel yönetimlere ilişkin konuştu. Gerçek Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre Demircan, Kadıköy’ün güzellileri yanında bazı sorunları olduğunu, Kadıköylülerin son zamanlarda en çok çevre ve hava kirliliğinden şikâyetçi olduklarını söyledi.

Demircan, “İstanbul’un diğer ilçelerinde olduğu gibi; Kadıköy ilçesi ve Kadıköylüler bugün ulaşımdan sağlığa, hava kirliliğinden gürültüye kadar farklı nitelikte ve seviyede sorunlar ve zorluklarla karşı karşıyadır” diye konuştu.

''Kadıköy'de binalar yıkılıyor''

Kadıköy’ün pek çok bölgesinde başlayan ve yıllardır devam eden kentsel dönüşüm faaliyetlerinden bahseden Demircan, “Kadıköy’ün pek çok sokağında yıkım ve yenileme faaliyetleri devam ediyor.  Bina yıkımları, yenileme çalışmaları, hafriyat kamyonları, tahrip edilen kaldırımlar ve yollar, felç olan araç trafiği ve en önemlisi de yaya trafiği sayabileceğimiz başlıca sorunlardır. Ancak şunu da üzülerek ifade etmek isterim ki, tüm bu sıkıntıların yanında, en önemli sorun maalesef can kayıplarıdır, insan canından öte bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

''Yıkım hafriyat limitlerin üstüne çıktı''

Yıkım hafriyat ve yenileme çalışmalarının limitlerin 50 katını çıktığını ifade eden Demircan, şu şekilde konuştu: “Yenilenen binalar nedeniyle, ağaç popülasyonundaki kayıplar ve çevre ve hava kirliliğine yol açan beton santrallerinden beş tanesinin Kadıköy’de bulunması hava kirliliğinin artmasına sebep oldu ve kirlilik rekor seviyeye ulaştı. Kadıköy’de havadaki partikül miktarı limitlerin 50 kat üstünde. Solunum yoluna bağlı hastalıkların sayısında ciddi bir artış var.”


Geri Dön