28 / 04 / 2024

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa gecekondu yıkımları devam ediyor!

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa gecekondu yıkımları devam ediyor!

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nde gecekonduların yıkımı devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus ve çevresinde çarpık ve plansız yapılaşmaların tek tek ortadan kaldırıldığını belirtti...



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus ve çevresinde çarpık ve plansız yapılaşmaların tek tek ortadan kaldırıldığını söyledi. Başkent'in dört bir yanında kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini ifade eden Gökçek, farklı noktalarda uygulanan çalışmalarla modern ve çağdaş bir şehir inşa edildiğini kaydetti.


ÇALIŞMALARA DEVAM 


Gecekondulardan arındırılarak yepyeni, sağlıklı ve güvenli bir alan olarak yeniden düzenlenecek Hıdnlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde çalışmaların aksamadan devam ettiğini vurguladı. Projenin, Başkent'in ortası sayılabilecek Altındağ'ın güneyinde, Ulus ve  Ankara  Kalesi'ne, kuzeyinde ise Aydınlıkevler ve Örnek Mahalleleri'ne komşu olduğunu ifade etti.


"850 ADET YIKIM" 


Bölgenin kentsel alan ilan edilmesinin ardından belediye olarak çalışmalara başladıklarını anlatan Gökçek, şöyle konuştu: "Yaklaşık 6 bin gecekondu ile tesisin tespit ve değerlendirmelerini yaptık. Projenin uygulamaya başlandığı dönemden itibaren toplam 1100 üzerinde hak sahibi vatandaşla yapım sözleşmesi imzaladık. Bugüne kadar 612 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar 850 gecekondunun daha yıkımını gerçekleştireceğiz." 



Sabah Ankara


Geri Dön