26 / 05 / 2024

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi'nde gecekonduların yıkımı devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus ve çevresinde çarpık ve plansız yapılaşmaların tek tek ortadan kaldırıldığını belirtti...

Vakıflar Genel Müdürlüğü açıkladı! Kiralara yüzde 1000 zam yapıldı...

Hükümet kira zammına yüzde 25’lik tavan uygulaması yaparken kamu kurumları ise fahişin de ötesinde zam istiyor. Daha önce Hatay Arsuz konutlarında 1800-2400 lira olan kiraları 18 bin liraya çıkarken Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi de Eskişehir’deki kiracılarından yüzde 1000 zam istediği açıklandı.

TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait 889 metrekarelik arsa tekrar askıda! Arsaya talipli çıkmıyor!

TEKEL Genel Müdürlüğü’ne at Menemen’deki 889 metrekarelik arazi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından bir kez daha askıya çıkarıldı. Parsel daha önce de satışa çıkarılmış ancak taliplisi çıkmamıştı.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ankara DSİ 5’inci Bölge Müdürlüğü 7 adet arsayı satışa çıkardı!

Ankara ili, Çankaya ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri 5’inci Bölge Müdürlüğü, 7 adet arsayı satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle gerçekleşecek satış işlemlerinin 7 Kasım 2023 Salı günü saat 10.30’da yapılacağı öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 67 adet gayrimenkulü satışa çıkardı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ait 27 arsa ve 40 gayrimenkul satışa çıkarılıyor.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden kaçak yapı açıklaması!

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Çanakkale Assos'ta sahile inşa edilen kaçak yapı ile ilgili olarak hukuki işlem başlatıldığını bildirdi.

Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü'nden 17.6 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çeşme Milli Emlak Müdürlüğü, Alaçatı ve Reisdere'de bulunan 2 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin ihalesi 17 milyon 671 bin TL olarak belirlendi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğünden Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı açıklaması!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Beyazıd Camisi Hünkar Kasrı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının temeli atıldı!

Zeytinburnu'nda 55 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek Millet Bahçesi'nde yer alacak İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası açıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmaniye Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Süleymanpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yeni binası yükseliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün yeni binası hızla yükseliyor.

Bolu Milli Emlak Müdürlüğü'nden satılık 44 adet daire!

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 44 adet daireyi satışa çıkardı. Daire fiyatları 75 bin liradan başlıyor...

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Haberi

Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ulus ve çevresinde çarpık ve plansız yapılaşmaların tek tek ortadan kaldırıldığını söyledi. Başkent'in dört bir yanında kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini ifade eden Gökçek, farklı noktalarda uygulanan çalışmalarla modern ve çağdaş bir şehir inşa edildiğini kaydetti.


ÇALIŞMALARA DEVAM 


Gecekondulardan arındırılarak yepyeni, sağlıklı ve güvenli bir alan olarak yeniden düzenlenecek Hıdnlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde çalışmaların aksamadan devam ettiğini vurguladı. Projenin, Başkent'in ortası sayılabilecek Altındağ'ın güneyinde, Ulus ve Ankara Kalesi'ne, kuzeyinde ise Aydınlıkevler ve Örnek Mahalleleri'ne komşu olduğunu ifade etti.


"850 ADET YIKIM" 


Bölgenin kentsel alan ilan edilmesinin ardından belediye olarak çalışmalara başladıklarını anlatan Gökçek, şöyle konuştu: "Yaklaşık 6 bin gecekondu ile tesisin tespit ve değerlendirmelerini yaptık. Projenin uygulamaya başlandığı dönemden itibaren toplam 1100 üzerinde hak sahibi vatandaşla...