29 / 04 / 2024

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde çalışacak 50 işçi alınacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, kurumda çalıştırılmak üzere 50 kamu işçisi istihdam edeceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...



Yapılan açıklamada, müdürlüğün İstanbul'da bulunan iş yerlerinde istihdam edilmek amacı ile 2 ay deneme süreli, 2 hemşire, 6 matbaa, 7 baskıcı (plastik), 2 hadde işçisi, 1 dökümcü (metal), 1 metal pres makinesi operatörü, 3 makine bakım onarım teknisyeni, 16 temizlik görevlisi, 2 aşçı, 10 güvenlik görevlisi olmak üzere 50 kamu işçisi alınacağı duyuruldu.

İşe alınacak işçiler, Türkiye İş Kurumunca (İŞKUR) belirtilen talep şartlarına uygun bir şekilde iş sayısının (ilan edilen kadro sayısı) 4 katı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday arasından genel müdürlükçe yapılacak sözlü (mülakat) sınav ile ayarlanacaktır.

Başvurular ise İŞKUR internet sitesinden 17 Kasım 2023'e kadar gerçekleştirilecektir. Bunun dışında şahsen, posta veya e-posta yoluyla da yapılan başvurular maalesef kabul edilmeyecek.

DARPHANE KİMİN?

İstanbul'da 2 ayrı binada hizmet vermekte olan kurumun Genel Yönetim ile Darphane kısmı ise Beşiktaş Balmumcu' daki Genel Müdürlük binasında bulunmaktadır.

Hazine Bakanlığı açıkladı! Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü nde çalışacak 50 işçi alınacak

DARPHANE HANGİ İLLERDE VARDIR?

Darphane, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı kuruluş olarak çalışmalarını yapan Darphane ve Damga Matbaa Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunur.. Ayrıca, İstanbul'da iki ayrı binada hizmet veren kurumun Genel Yönetim ve Darphane kısmı, Beşiktaş Balmumcu'daki Genel Müdürlük binasındadır.

DARPHAN'E'DE NE YAPILIR?

Darphane'de her çeşit harç, damga ve cezaevleri yapı pullarını ve değerli kâğıtları basmak, bastırmak ve dağıtmak. Verilecek diğer görevleri yapmaktır.

TÜRKİYE NE KADAR PARA BASABİLİR?

Darphane'de, 14 Ocak 1970 tarih ve 1211 sayılı yeni Merkez Bankası kanununda, yer alan banknot ihracı imtiyaz süresi ile ilgili ifade aynı şekilde korundu. sonrasında 21 Nisan 1994 tarih ve 3985 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile banknot ihracı yetkisine ilişkin süre sınırlaması tamamen kaldırıldı.

34 yıl önce tedavülden kaldırılan 2.5 TL’lik madeni paralar geri geliyor

1 TL, 50 kuruş, 25 kuruş ve 5 kuruşu olanlar dikkat! 14 yıl sonra bir ilk

5 TL madeni para piyasaya sürüldü! Bir defaya mahsus 100 milyon adet basıldı!


Geri Dön