30 / 04 / 2024

Ankara Hıdırlıktepe'de 1.275 adet gecekondu yıkıldı!

Ankara Hıdırlıktepe'de 1.275 adet gecekondu yıkıldı!

Gecekondularla çarpık yapılaşmanın simgesi haline gelen Hıdırlıktepe yamaçları, kentsel dönüşüm projesiyle sil baştan yıkılıp yeniden yaratılıyor. Hıdırlıktepe'deki yaklaşık bin 500 adet gecekondunun sözleşme ve uzlaşma işlemi tamamlandı.




Ankara'nın ilk yerleşim yeri olarak bilinen, ancak gecekondularla çarpık yapılaşmanın simgesi haline gelen Hıdırlıktepe yamaçları, kentsel dönüşüm projesiyle sil baştan yıkılıp yeniden yaratılıyor. 

Proje kapsamında 6 bin gecekondu ve tesisin tespit ve değerlendirmesinin yapıldığını ifade eden Gökçek, "Böl gede 5 bin 715 adet tapu hissesinin devri sağlanarak, 117 bin metrekarelik alan belediyemize devredildi. Yaklaşık bin 500 adet gecekondunun sözleşme ve uzlaşma işlemi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında bin 275'inin yıkım işlemi gerçekleştirildi. Sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu işlemler neticesinde 468 gecekondunun da tahliye ve yıkım işlemlerine devam ediliyor" diye konuştu. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu cenneti olarak bilinen Hıdırlıktepe'yi modern görünüme kavuşturacak. Kentsel dönüşüm projeleriyle Başkent'in çehresinin değiştirildiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu kapsamda süren projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe - Atıfbey - Ismetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde de çalışmaların hız kazandığını söyledi. 

Gökçek, "Cumhuriyet'in ilk yıllarında, özellikle Ulus'a yakınlığı nedeniyle en gözde yerleşim yerlerinden biri olan Hıdırlıktepe, zaman içinde Başkent'te gecekondulaşmanın en yoğun olduğu alan haline geldi. Anadolu'dan göç edenlerin merkez üssü haline gelerek, derme çatma ve sağlıksız konutlarla kentleşen bölge, süreç içinde kent merkezinde çarpık yapılaşmanın da simgesi haline gelerek, çirkin bir görüntüye yol açtı" dedi. 


HİÇ KİMSE MAĞDUR OLMAZ 

Gökçek, bölgenin yıllar içinde sağlıksız, çağdışı ve insan yaşamına uygun olmayan içler acısı bir hale geldiğini belirterek şunları kaydetti: "Uygulamaya v koyduğumuz kentsel dönüşüm projesiyle bölge, yeni modern görüntüsüyle Cumhuriyet'in ilk yıllarında olduğu gibi yine eski günlerine kavuşuyor, proje alanında kalan hak sahipleri başta olmak üzere, hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamayacağı çözümler sunuyoruz. Proje tamamlandığında ortaya çıkacak tarihi ve kültürel dokusuyla burası turizm açısından da bir merkez haline gelecek. 

Başkent'te ilk gecekonduların yapıldığı semt olarak bilinen Hıdırlıktepe'nin çehresi değişiyor. Derme çatma evlerin yerine Başken'e yakışır modern konutlar yapılacak. Projede yeşil alanlar da ihmal edilmiyor. 


Akşam


Geri Dön