03 / 05 / 2024

Kadınlara müjde! Başvuran PTT'den 16 bin 106 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Kadınlara müjde! Başvuran PTT'den 16 bin 106 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

SGK’dan kadınlara müjde geldi. Asgari ücretle çalışan kadınlara güzel haber verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada ödemelerin başladığı ve paraların PTT üzerinden alınabileceğini duyuruldu. İşte ayrıntılar...



ÖDEMELER PTT ARACILIĞI İLE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kadınlara verilecek bu ödemeleri SGK sunacak. Kadınların çalışma hayatına daha kolay bir şekilde geri dönebilmesi için bu ödemeler yapılıyor. Ödemenin tam miktarı 16 bin 106 TL olarak belirtildi. Hak sahibi kişiler ödemelerini PTT'den alabilecek. Asgari ücretli anneye en az 16 bin 106 lira ödenecek. Yapılan bu ödeme çalışanın brüt maaşına göre artıyor. Mesela 20 bin lira brüt bir maaşla çalışan anne 49 bin 778 lira doğum izni ödemesi  veriliyor.

DOĞUMUN TAM VE SAĞ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMESİ LAZIM

SGK yayımladığı duyuruda kadınların doğumunu tam ve sağ bir şekilde yapmış olması gerekiyor. Bunun haricinde yukarıdaki koşulları  yerine getirebilen vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

HESAP NASIL YAPILIYOR?

Doğum izni ödemesi, doğum öncesi ve sonrası toplam kullanılan 112 günlük (16 hafta) izin süresi üzerinden hesaplanıyor. İkiz ve üçüz çocuk olunca bu süreye 2 hafta daha ekleniyor. Para, anne adına açılan Ziraat Bankası hesabına doğum izni bittikten sonra yatıyor. Paranın yatıp yatmadığı ‘turkiye.gov.tr’ adresinden kontrol edilebiliyor.

Dolar'da fırtınaya sayılı gün! Analistler teker teker uyardı! Yer yerinden oynayacak! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!
İş Bankası'ndan şok kampanya! 30 Eylül'e kadar herkes yararlanacak! Hemen bakın, fırsatı kaçırmayın!
Emekli promosyonu fırtınası bitmiyor! Bankalar peş peşe açıkladı! Yapı Kredi, İş Bankası, ING, TEB... Kesin bakın!
Altın 7 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön