27 / 04 / 2024

Kadir Kara kimdir?

Kadir Kara kimdir?

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Osmaniye Belediye Başkanı olarak seçilen Kadir Kara kimdir? Kadir Kara, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Kadir Kara'nın biyografisi...



Kadir Kara kimdir?

Kadir Kara, 1961 Yılı Osmaniye merkez’e bağlı Sakarcalık köyü doğumlu. İlkokulu babasının memuriyeti dolayısı ile Mardin’de,orta ve liseyi Osmaniye’de okudu.


Yüksek öğrenimini Çukurova Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı.


Vatani görevini Eğirdir Komando okulu ve Kars-Sarıkamış’’ta 179. dönem yedek subay olarak yerine getirdi.


1986-1994 yılları arasında Aksaray ve Kayseri Kocasinan Belediyelerinde İnşaat mühendisi, Fen İşleri ve İmar müdürlükleri yaptı.


1994 yılında Merhum Belediye Başkanlarından Musa ŞAHİN döneminde Osmaniye Belediyesi İmar müdürü olarak başladığı görevini teknik Başkan yardımcısı olarak sürdürdü.


1999 ve 2004 yerel seçimleri için MHP’den belediye başkan aday adayı oldu.


29/mart/2009 yerel seçimleri için 18 aday adayı arasından Partisi  MHP tarafından Belediye Başkanlığına aday gösterildi ve Belediye başkanlığını kazandı.


30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için belediye Başkanlığına MHP den tekrar aday gösterilen Kadir Kara Belediye Başkan yardımcılığı dönemlerinde Osmaniye spor, OFAD, Türk Ocakları ve bazı spor kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği,Kamu-Sen’de Osmaniye il Başkanlığı yaptı.


Evli ve 2 çocuk babasıdır.



Geri Dön