29 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, İBB Başkanlığına yeniden aday olacak!

Kadir Topbaş, İBB Başkanlığına yeniden aday olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyaz Tv canlı yayınında yeniden başkan adayı olacağını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beyaz Tv'de Sevilay Yükselir ve Özay Şendir'in sorularını yanıtladı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, arsalar dahil tüm gayrimenkullerini, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile özelleştirmek için proje hazırladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bu projeyi ilk defa Beyaz Tv ekranlarında açıkladı.

Proje hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş " Bundan sonra belediye olarak gayrimenkullerimiz satmıyoruz. Gayrimenkul yatırım ortaklığı kuruyoruz." dedi.

Beyaz Tv'de ekrana gelen Acı Kahve programında Sevilay Yükselir ve Özay Şendir'in sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin uygulamaya koyacağı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projesi hakkında da bilgi verdi.

KANAL İSTANBUL BAŞBAKAN'IN VİZYON YANSIMASI


Kadir Topbaş Kanal İstanbul Projesinin bir dünya projesinin olduğunu kaydederek "Bu proje Başbakanımızın vizyonun bir yansıması. Gerçekten her gittiğimiz yerde bu proje soruluyor. Şu anda yabancı sermayenin yüzde 92'si Avrupa'dan geliyor. İstanbul arttık herkesin güvenilir bir liman olduğu bir yer. Bundan gururluyuz." dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Kanal İstanbul projesiyle ilgili fizibilite çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Topbaş " Çalışmalar devam ediyor. Arkasından yüzlerce meslektaşımız bu alanda çalışacak. Çünkü koskoca bir şehirden bahsediyoruz. Ve İstanbul bununla da yeni bir rekabet gücüne erişiyor." diye konuştu.

İLK DEFA BEYAZ TV'DE AÇIKLADI


Canlı yayında Türkiye'de ilk defa bir belediyenin uygualmaya koyacağı "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı" projesi hakkında bilgi veren Topbaş "İlk defa burada söyleyeceğim. İstanbul dünyanın dikkatini çeken bir şehir. Biz belediye olarakta bir karar aldık. Bundan sonra belediye olarak gayrimenkullerimiz satmıyoruz. Gayrimenkul yatırım ortaklığı kuruyoruz. Böylece kentin kenti değerlerini, kenti daha da büyüterek, halka açtığımız zaten halkın da katılımını sağlayacak şekle dönüştürecek bir şey kuruyoruz. Böyle bir şeyde çok doğru ve akılcı bir iş. "Sattınız, birilerine rant sağladınız" iddiaları yerine bu kentin değeri yerinde kalsın." şeklinde konuştu.

İETT ARSASI SATILMAYACAK


Dubai'lere satılan İETT arazisini de satmayız dedik ve o arsayı da bu işin içine koyacağız dedik. İETT arsasını satmaktan vazgeçtik. 34,5 milyon TL 30 Eylül tarihi itibari ile kasamıza girdi.

3.DÖNEM İÇİN ADAYIM


Sevilay Yükselir'in "Sizden sonra gelen belediye başkanı da bunu bozabilecek mi" sorusuna ise Kadir Topbaş şöyle yanıt verdi:

Onun kolayı var beni göndermeyin. Ben buradayım ve 3. döneme de adayım. Halkımız ve İstanbullular ne der bilmiyorum. Karar İstanbulluların olacak." dedi.
Star
 


Geri Dön