29 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İETT arazisinde yasal sürece uyuyoruz!

Kadir Topbaş: İETT arazisinde yasal sürece uyuyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kılıçdaroğlunun çok gerilerden takip ettiği bir siyasi mantığı, felsefesi var. Bunu hep görmekteyiz. Bu nasıl bir siyaset, nasıl bir ana muhalefet liderliğidir anlamak mümkün değil" dedi



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun "İETT arazisinin satışından vazgeçildiği halde teminat parasının alınmadığı" yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Kılıçdaroğlunun çok gerilerden takip ettiği bir siyasi mantığı, felsefesi var. Bunu hep görmekteyiz. Bu nasıl bir siyaset, nasıl bir ana muhalefet liderliğidir anlamak mümkün değil" dedi.

Topbaş, İtalyaya gitmek üzere geldiği Atatürk Havalimanı VIP Salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, Floransaya, başkanı olduğu Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Birliğinin (UCLG) toplantısına katılmak üzere gittiğini belirterek, yarın düzenlenecek toplantı için dünyanın her tarafından katılımcıların kayıt yaptırdığını söyledi.

Toplantıya birçok büyük şehir belediye başkanı ve yerel yönetim yetkililerinin katılacağını ifade eden Topbaş, bunun UCLGnin daha ciddi hale geldiğinin göstergesi olduğunu, katılımcıların da bunu teyit ettiğini kaydetti.

Dünya Su Konseyi ile bir anlaşma imzalayacaklarını dile getiren Topbaş, pazar günü yapacağı ikili görüşmelerin ardından Türkiyeye döneceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Basın mensuplarının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun "İETT arazisinin satışından vazgeçildiği halde teminat parasının alınmadığı" yönündeki açıklamasını hatırlattığı Topbaş, İETT arazisiyle ilgili bir yasal sürecin olduğunu ve bu süreç neticelenmeden böyle bir kararın verilemeyeceğini söyledi. Yasal süreç dolmadan teminatın irat kabul edilemeyeceğini dile getiren Topbaş, aksi taktirde tazminat davalarının açılacağını ve bunun dışında başka sorumluluklar getireceğini kaydetti.

"Sayın Kılıçdaroğlunun çok gerilerden takip ettiği bir siyasi mantığı, felsefesi var. Bunu hep görmekteyiz. Bu nasıl bir siyaset, nasıl bir ana muhalefet liderliğidir anlamak mümkün değil. İETT arazisiyle ilgili bir yasal süreç vardır. Bu süreç neticelenmeden siz böyle bir kararı veremezsiniz" diyen Topbaş, "Devlet iradesinden yoksun bir mantıkla sadece popülist bir siyaset yapma adına bunu taşıyarak gündemde olma adına veya değerlendiremeyeceğimiz başka amaçlarla söylenmiş bir ifadededir" dedi

"CEVAP VERMEYE DEĞMEYECEK ÜSLUP"

Topbaş, 30 Ekim itibariyle yargı süreci tamamlandıktan sonra planda yapılmış değişiklikle daha önceki satışı yapılmış düzeye gelen imardan dolayı ihaleyi alan firmaya paranın yatırılması konusunda çağrı yapıldığını, ancak yanıt alamadıkları için bu teminatı kasaya kaydettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu hesap uzmanı ama bunları bilmiyor herhalde. Burası demokratik bir ülke, herhangi bir rejim değil ki. Teminatı irat kabul edip kasaya koysaydık karşı taraf Ayıplı mal sattınız diye dava açacaktı. Büyükşehir Belediyesi, bunun için niye tazminat ödesin Bunları bilmeden, bu paranın hala irat kabul edildiğini bilmeden, meclis kürsüsünü işgal ederek bunu konuşuyor. Siyaset yapıyor, oradan bir yerlere çağrıda bulunuyor. Gerçekten cevap vermeye değmeyecek kadar bir üslup olarak görüyoruz."

Topbaş, Kılıçdaroğlunun söylediği gibi yapmaları durumunda tazminat öder durumda kalacaklarını ve söz konusu parayı da geri iade etmek durumunda olacaklarını dile getirerek, bunları yaparken uzmanlarla ve çevresindekilerle konuşarak yargı sürecini beklediklerini söyledi.

Topbaş, "Devlet böyle yönetilir. Ben yaptım oldu diyemezsiniz ki. Partisini yönetemeyen bir ana muhalefet partisi liderinin kalkıp da Türkiyeyi yönetmeye kalkması, talepte bulunması buradaki bu konuyla ilgili her şeyi ortaya koymaktadır" dedi.

22 MÜETTİŞ İNCELEMESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesinde yapılan müfettiş denetimlerinin çok gündemde olduğunu, müfettişlerin sürekli olarak CHPli belediyelere gittiği şeklinde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Topbaş, iktidar partisine mensup olmaları nedeniyle bunları söylemeleri doğru olmadığı için konuşmadıklarını, ancak bu yıl içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine 22 müfettişin geldiğini bildirdi.

Şu anda halen 3 müfettişin İstanbul Büyükşehir Belediyesinde olduğunu belirten Topbaş, "Biz de denetimlerden geçiyoruz. Belediyenin değişik işleriyle ilgili şu anda açılmış davalar var. Kamu İhale Kurumuna götürülen birtakım davalar var. Bunlardan yargılanıp çıkan beraatler var" dedi.

Topbaş, bu yıl içerisinde iki farklı kurumdan çeşitli gözaltıların olduğunu ve yakalanan kişilerin hakim önüne çıkarılıncaya kadar gözaltında kaldıklarını ifade eden Topbaş, "Biz kalkıp bunlarla ilgili kamuoyunda birtakım hareketler yapmadık. Kalkıp İzmire gidip orada birtakım şovlar yapmanın hiçbir anlamı yok. Bunu biliyorlar ama gerçekte kamuoyunu yanıltmak adına o eylemleri yapıyorlar. Biz aynısı yapmadık. Kalkıp popülist bir siyasetle, bu tarzda bir siyaset yapmayı yeğleyen bir ana muhalefetimiz var. Allah milletimize sabırlar versin" dedi. Topbaş ve beraberindeki heyet, daha sonra THYnin tarifeli uçağıyla İtalyaya hareket etti.
AA

 


Geri Dön