05 / 05 / 2024

Kadir Topbaş: Sokak arası parklanmayı bina satın alarak çözeceğiz!

Kadir Topbaş: Sokak arası parklanmayı bina satın alarak çözeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sokak aralarındaki araçların parklanma sorununa son vereceklerini söyledi. Topbaş, “Sokak aralarındaki parklanmaları önlemek için 1 - 2 bina satın alıp onlara özel otopark yapacağız." dedi...




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sokak aralarındaki araçların parklanma sorununa son vereceklerini söyledi. Topbaş, “Sokak aralarındaki parklanmaları önlemek için 1 - 2 bina satın alıp onlara özel otopark yapacağız." dedi.


Kadir Topbaş, Güngören’de yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtım, temel atma ve toplu açılış törenine katıldı.


Açılış töreninde konuşan Topbaş, “Allah nasip ederse, Avrupa yakasında bitme aşamasına gelen 700 bin metrekare alan üzerine 20 bin sokak hayvanlarıyla ilgili barınak yaptık, bitme aşamasına geldi. Büyükşehir olarak biz yapacağız. Asya yakasına da 650 bin metrekare alana 15 bin hayvanlık da orada barınak yapıyoruz. Bu konudaki hassasiyetlerimizin bilinmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Araç parklanma sorununa değinen Topbaş, “100 bin araçlık çoğu kapalı olmak üzere yeni otoparklar yapacağız. Yeni metrolar, planlara işledik. Hamdolsun kasamızda paramız da var. Devlete bir kuruş borcumuz yok. Havaraylar, teleferikler dahil yapacağız. Sokak aralarındaki parklanmaları önlemek için, 1 - 2 binayı satmak isteyenlerden satın alarak, sokak arasındaki araçların kullanacağı özel onların kullanacağı otoparklar yapacağız. Sokaklarda artık parklanma olayına son vereceğiz. Sokaklar artık yayalara kalsın." ifadelerini kullandı.


İlçelere kreş yapılması konusuna da değinen Topbaş, "İlçe belediyelerin nüfuslarına göre ilk etapta 100 adet kreş hedefe koyduk. Başkanımız da bize yer bulma konusunda yardımcı olursa onu da yapacağız inşallah.” şeklinde konuştu.



Bugün


Geri Dön