25 / 11 / 2024

Kadir Topbaş: Taksim böyle kalmayacak!

Kadir Topbaş: Taksim böyle kalmayacak!

Kadir Topbaş Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi'nin daha bitmediğini, çevre düzenlemesinin devam ettiğini belirterek 'Biz burada yeşillendirme, kısmen ağaçlandırma, şehir mobilyaları ve zemin kaplaması çalışmaları yapacağız' dedi.





Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Akademik Konsey Toplantısı, İstanbul Wow Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ulaşım, turizm, eğitim, spor ve sağlık alanında yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi. İstanbul'un dünyanın en iyi metrolarına sahip bir kent olacağını dile getiren Topbaş, İstanbul'a planlanan ve yapılmaya başlanan 800 kilometrelik metro ağı ile Paris'ten fazla, New York'a denk metro ağları kuracaklarını anlattı.


BİNA CEPHELERİ DEĞİŞECEK


Kanal İstanbul projesinin kenti şaşırtacak büyük bir hadise olduğunu vurgulayan Topbaş, 2014 yılında belediyenin yeni yatırım bütçesinin yüzde 15 artacağını aktardı. Konuşmaların ardından, katılımcıların sorularını cevaplandıran Başkan Topbaş, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi ve yeni yapılan tünelle ilgili soru üzerine, şunları söyledi: 'Bugün İstanbul'da 3 milyona yakın araç var. Burada yeni yollar ve alternatifler, geçiş alanları, yayaya daha rahat hareket edecek imkanlar sağlamalısınız. Taksim'de bu yaptığımız iş doğru, Meclis ve Kurul tarafından da onanmış bir projedir. Yüzey henüz bitmedi ve gecikmeler oldu. Daha üzerine bir şey yapmadık sadece beton döktük. Dünyanın önemli meydanlarına bakın ağaç yoktur. Ama bizim insanlarımız meydanlarda da ağaç istiyor. Meydandaki algılamayı yapmazlar ama biz burada hem yeşillendirme, kısmen ağaçlandırma, şehir mobilyaları ve zemin kaplaması çalışmalarımız var. Proje daha bitmedi hatta çevre binalarının cepheleriyle ilgili çalışmalar var.'


Boğaz'ı kurtarmak adına


Kadir Topbaş, 'Kanal İstanbul projesinin kararını kim aldı? Bu proje neye hizmet ediyor?' şeklindeki soru üzerine ise 'Kanal İstanbul, yerel değil hükümet projesidir. İstanbul Boğazı'ndan yılda petrol taşıyan 17-18 bin gemi geçiyor. Boğaz SİT olmasına rağmen, açık deniz kabul ediliyor' dedi. Boğaz'ın burun buruna kaldığı tehlikelerin altını çizen Topbaş: 'Bu kadar tehlike olmasaydı, böyle bir boğaz açmak gerekmezdi. Giderek artan petrol sarfiyatı, gemi taşımacılığının devam etmesi... Boğaz'ı kurtarmak adına, böyle bir adım atmak gerekliydi. Bu büyük bir cesaret ve gerekli bir yatırım' dedi.



Yeni Şafak


Geri Dön