01 / 05 / 2024

Kadir Topbaş'ın yaptırdığı tadilat yasaya aykırı çıktı!

Kadir Topbaş'ın yaptırdığı tadilat yasaya aykırı çıktı!

CHP, Kadir Topbaş ve ailesine ait İstanbul Rumelihisarı'ndaki 45 metrekarelik tek katlı Saray Muhallebicisi'nin basit onarım adı alanda 150 metrekarelik alan haline getirildiği iddiasıyla 2009 yılında suç duyurusunda bulundu



CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesine ait İstanbul Rumelihisarı'ndaki 45 metrekarelik tek katlı Saray Muhallebicisi'nin basit onarım adı alanda 150 metrekarelik alan haline getirildiği iddiasıyla 2009 yılında suç duyurusunda bulundu. İçişleri Bakanlığı 18 Mayıs'ta şikayetin işleme konmamasına karar verdi.

AKP'li bakan ne yapacak
İçişleri Bakanlığı'nın kararına itiraz eden CHP, konuyu Danıştay'a taşıdı. Danıştay Birinci Dairesi 2 Kasım'da iddiaların ciddi bulgu ve belgelere dayandığını, bu nedenle ön inceleme yapılması gerektiğine hükmetti. Gözler İçişleri Bakanlığı'na çevrildi.

Neden şikayet edildi 
Daha önce mahkemeye verilen şikayet dilekçesinde İmar Yönetmeliği'ndeki sınırların aşılarak ruhsatsız olarak tamir bakım ve onarım adı altında eklenti yapıldığı iddia edilmiş ve göz yumanlar hakkında işlem yapılması istenmişti.
Sözcü


Geri Dön