29 / 04 / 2024

Kadir Topbaş:Türk-Alman Teknoloji Merkezi kuracağız!

Kadir Topbaş:Türk-Alman Teknoloji Merkezi kuracağız!

Stuttgart temaslarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Stuttgart Belediyesi ile Türk-Alman Teknoloji Merkezi kuracağız ” dedi



Almanya 'da temaslarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Stuttgart Belediye Başbakanı Wolfgang Schuster'i ziyaret ederek, şehrin Altın Defteri'ni imzaladı. Stuttgart Belediye Başkanı Wollfgang Schuster, ziyarette yaptığı konuşmada, 2 gündür devam eden ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, iki kentin iş birliği yapmasının önemine vurgu yaptı.

“İki belediyenin öncülüğünde üniversitelerin içinde yer aldığı bir Türk-Alman Teknoloji Merkezi kurmayı planlıyoruz ” diyen Schuster, bu merkezin kurulmasının gerçekleşmesi durumunda, şehir ve şehircilik konusunda araştırmaların yapılacağını söyledi. Schuster, böyle bir merkezin kurulmasının Türk-Alman ilişkilerini daha ileriye götürmek için de şans olacağını ifade etti.

Kadir Topbaş da 21. yüzyılın şehir ve şehircilik yüzyılı olduğunu dile getirerek, bu alanda katkı verecek herkese ihtiyaç bulunduğunu kaydetti. Teknolojik gelişmelerin hızla gerçekleştiğini ve şehirlerin de buna uyum sağlaması gerektiğini belirten Topbaş, “Bir teknoloji kenti olan Stuttgart ile partnerlik bizim için çok önemli. İki kent, birlikte, üniversiteler ve bilim dünyasıyla temas edeceğiz, şehir, şehircilik ve şehirde yaşayanlar adına neler yapabileceğimizi Türk-Alman Teknoloji Merkezi gibi bir platformda değerlendirebiliriz ” diye konuştu.

Programı katılan Sinema yapımcısı Paul Shwarz belgesel filmde kullanmak üzere Topbaş ile mini bir röportaj yaptı.

MERCEDES BENZ ARENA
Kadir Topbaş ve beraberindeki heyet Stuttgart'taki Mercedes Benz Arena Stadını da gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Yeşil sahaya inen Topbaş'a, Stuttgart Futbol Takımının forması da hediye edildi. Ayrıca Alman Milli Takımında oynayan Türk kökenli futbolcu Serdar Taşçı da ziyaret sırasında Topbaş ile bir süre sohbet etti. Stad-Arena hakkında mimardan bilgi aldı. Başkan 2012 spor başkenti için inceleme yaptı bilgi aldı.

MÜZE
Başkan Kadir Topbaş, Stuttgart ziyaretleri çerçevesinde Mercedes Müzesi'ni de gezdi. 1886 yılında Daimler'in ilk icad ettiği motor ile aynı tarihte ilk üretilen otomobilin yer aldığı müzede, Japon İmparatoru Hirohito ile Kaiser Wilhelm'in, makam aracı olarak kullandığı Mercedes araçlar da yer alıyor. Yetkililer bir jest yaparak Başkanın ziyareti dolayısıyla müze önündeki göndere Mercedes bayrakları ile Türk bayrağı çekti.

ibb.gov.tr


Geri Dön