27 / 05 / 2024

Kadooğlu Grup, Irak'ta petrol istasyonu kuruyor!

Kadooğlu Grup, Irak'ta petrol istasyonu kuruyor!

Kadooğlu Grup, 2010 yılında toplam cirosunu yüzde 40 artırmayı hedefliyor



Gaziantep'te yerleşik Kadooğlu Grup, faaliyet gösterdiği petrolcülük, gıda, gayrimenkul, uluslararası müteahhitlik ve madeni yağ sektörlerinde geçen yıl ekonomik krize rağmen yüzde 30 büyüdü. Kadooğlu Grup, 2010 yılında toplam cirosunu yüzde 40 artırmayı hedefliyor.

Kadooğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurucuları Cemal Kadooğlu'nun 1977 yılında kömür ticareti ve kömür ocağı işletmesi ile başlayan ticaret yaşamının geçen süre içinde faaliyet alanlarını çeşitli sektörlerde genişleterek şirketler grubu haline geldiğini söyledi.

Dünyada başlayan küresel krizin geçen yıl acılarının derin bir şekilde çekildiğini, ancak Türkiye'nin krizi Avrupa ülkelerine göre daha başarılı geçirdiğini belirten Kadooğlu, şöyle konuştu:
"2010 yılının ikinci çeyreğinde iyi bir atılımın olacağına inanıyorum. 2011 yılında krizden eser kalmayacaktır. Kadooğlu Grup olarak, 2009 hedeflerimizi yüzde 30 artırarak geçirdik. Krizden etkilenmedik. Grup bünyesinde Kadoil petrol dağıtım ağımız, ayçiçek yağı fabrikamız, gayrimenkul yatırım şirketimiz, uluslar arası müteahhitlik şirketimiz, madeni yağ şirketimiz var. 2010 yılında grup olarak ciroda yüzde 40 büyüme öngörüyoruz. Yaklaşık 3 bin insana işveren bir kurumuz."

-"İHRACATÇILAR, IRAK PAZARINA ODAKLANMALI"-
Türkiye'nin her yanında yatırımları olduğunu, yurt içi yatırımlarının devam ettiğini belirten Kadooğlu, "Yatırımlarımız tam hız gidiyor. Bunun dışında Kuzey Irak'ta yapılanıyoruz. Kadoil olarak ilk petrol istasyonumuz Erbil'de açıldı, ikinci istasyonumuzun inşaatı Zaho'da sürüyor. Orada ciddi bir yatırım ağı kuruyoruz. Kuzey Irak'ta, petrol istasyonlarında Türk olarak ilk biz varız. Önümüzdeki süreçte orada istasyon ağımızı genişletmeyi düşünüyoruz" dedi.

Kadooğlu Grup olarak Irak başta olmak üzere Ortadoğu, Avrupa ve Afrika'da 15 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Kadooğlu, ihracatta iyi olduklarını, yeni pazarlarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Tarkan Kadooğlu, Irak pazarının önemine işaret ederek, şunları söyledi: "Kadooğlu Grup olarak Irak'a bitkisel yağdan tavuk, makarna ve bakliyata kadar birçok ihracatımız var. 30 milyon nüfuslu bu ülkeyi göz ardı etmemeliyiz, buraya odaklanmamız lazım. Burasıyla ticaretimiz 5 milyar dolara gelebilir dediğimizde, insanlar bize güvenmiyordu. Bugün 5 milyar dolara ulaştı. Şu anda diyorum ki, Irak ile düzenli çalışılır ve siyasi istikrar atlatılabilirse 15 milyar dolarlık ticaret yapabilecek hacme sahibiz."

Büyümenin de ihracatın da yolunun sınır ticaretinden geçtiğini ifade eden Tarkan Kadooğlu, gelişmiş bir ülke olan Almanya'nın bile ihracatının yüzde 60-65'ini komşularına yaptığına, Türkiye'nin de 6 yıl önce komşu ülkelere ticareti yüzde 8 iken bugün yüzde 37'lere yükseldiğine dikkati çekti.

-"ANAYASAMIZI SİVİLLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"-
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi de olan Tarkan Kadooğlu, Anayasa değişikliği yapılmasını bir başarı olarak gördüğünü söyledi.

Kadooğlu, "Türkiye'de artık sistem değişiyor, olması gerekenler yapılıyor. Anayasamızı sivilleştirmek zorundayız. Hükümet, muhalefet demeden sivil toplum örgütleri, halk Anayasa değişikliğine destek olmalı. Sivil Anayasa'nın gelmesini destekliyoruz, desteğimiz sürecek" dedi.
AA


Geri Dön