07 / 05 / 2024

Kağıthane yeni bir caddeye kavuşacak!

Kağıthane yeni bir caddeye kavuşacak!

10 yıllık çalışmada Kağıthane 'nin yüzde 28 'lik kısmının dönüştüren Kağıthane Belediyesi her gün 28 katlı bir binanın yıkılıp yeniden yapılması hızında dönüşüme devam ediyor.




Kağıthane Belediyesi parsel bazında ve dikey dönüşümle ilçede hızlı bir değişim sağlarken, park ile yol çalışmaları için de alan sağlıyor. 10 yıllık çalışmada Kağıthane'nin yüzde 28'lik kısmının dönüştüren Kağıthane Belediyesi her gün 28 katlı bir binanın yıkılıp yeniden yapılması hızında dönüşüme devam ediyor. Kağıthane Belediyesi parsel bazında ve dikey dönüşümle ilçede hızlı bir değişim sağlarken, park ile yol çalışmaları için de alan sağlıyor. 

Kentsel Dönüşüm çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Kağıthane Belediyesi Taşocağı Caddesi, Fevzi Çakmak Bağlantı Yolu'nun temelini attı. Çağlayan mahallesinde düzenlenen temel atma törenine Kağıthane Belediye Başkam Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Gollüce, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, siyasiler, oda başkanları, STK yönetici ve üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 


Kağıthane için birbirinden önemli çalışmaları hızla gerçekleştirdiklerini ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Az önce çalışmalarımızın kısaca anlatıldığı tanıtım filmini izledik. Komşularımız hızlı bir şekilde anlatılan çalışmalarımızdan çok daha fazlasını sokaklarımızda, caddelerimizde, ilçemizin her köşesinde gözlemliyor. Bugün burada çok önemli bir yatırımın daha temelini atıyoruz. Hemen bulunduğumuz bu noktadan başlayarak ilk aşamasında Fevzi Çakmak Caddesi' ne kadar devam edecek ve 30 metre genişliğe sahip bir yol çalışması içerisindeyiz. Bu çalışmaya mahalle pazarının kurulduğu caddeye kadar devam edeceğiz. Çalışmamıza Hamam Sokağı'ndan geçip Fevzi Çakmak Caddesi'nde devam edeceğiz. Fevzi Çakmak Caddesi'nde yer alan yeşil alanın üstünden Okul Sokağa kadar bu caddenin devamı gerçekleşecek. Bugün burada bu güzel yolun çalışmalarını başlatıyoruz. 


Kısmet olursa bu yol bittikten sonra buradaki trafik rahatlayacak. Hemen Taşocağı Caddesi'nde keskin bir viraj bulunmasından dolayı olan trafik daha da rahatlayacak. Esnafımıza da daha rahat yükleme yapabilecekleri ve park alanı kolaylığı sağlamış olacağız. Tabi bu bölge bizim için farklı anlamlar da ifade ediyor. 

Biz 1960 yılında Kağıthane'nin Hürriyet Mahallesi'ne geldik. Hemen sol tarafımızdaki bölgeye geldik ve çocukluğumuz burada geçti. Eskiden taş ocağı olan alanda top oynardık. Bu açıdan Kağıthane'nin her sokağında olduğu gibi bu alanda da çalışmalar bizim için çok önemli. 


Hemen yanı başımızda da bir mahalle konağımızın daha inşası devam ediyor. Yine hemen sağ tarafımızda çok büyük bir çalışma devam ediyor. Buradaki çalışma ile Çağlayan, Vatan Caddesi'ne alternatif bir cadde oluşacak. 200 metreye yakın bir tünel ile Şeref Sokak, Levent Sokağı geçerek Taşlık Sokağa çıkacağımız bir çalışma var. Bu çalışmayla Taşlık Sokağa da gidiş geliş yapacağız. Bu çalışma başladığından bu yana çok değerli komşularımızda bizlerle birlikte hızlı bir dönüşüm desteği içerisine girdiler. Aşağı yukarı Taşlık Sokak eski yapılarının tamamı yeniledi. Bir bölgede güzel bir çalışma başlattığınızda o güzel çalışma bütün çevresini kuşatıyor. Bölgenin bütün çevresinin güzel bir şekilde dönüşmesine vesile oluyor. Biz 2013 yılında 3 ayrı dönemde açılışlar ve yatırımlar programı başlattık. Mart ayında başladık. Üç ay önce açılışlar programımızın 2'inci dönemini gerçekleştirdik. 3'üncü dönem olan bu günlerde de açılış ve temel atma törenlerimiz devam edecek. Yarın Mehmet Akif Mahallesi'nde bir çim sahanın temelini atacağız. 7 tane çim sahamız vardı. 8'inci sahamızın temelini atıyoruz. Biz göreve geldiğimiz 2004 yılına kadar 1 tane çim sahamız vardı. Bugün 8'inci çim sahamızı yapıyoruz" şeklinde konuştu. 


Hürses


Geri Dön