02 / 05 / 2024

Kağıthane'de 6 boyutlu sinemaya ilgi artıyor!

Kağıthane'de 6 boyutlu sinemaya ilgi artıyor!

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, klasik 3 boyutlu film simülatörlerinden farklı şekilde 6 boyutlu olarak sinemalarda filmlerin akışına göre uyarlanan hareketli koltuklarla birlikte çeşitli efektlerin olması izleyicilerin ilgisini çekiyor...




Kağıthane Belediyesi'nin Gültepe Kültür Merkezi'nde hizmete sunduğu 6 boyutlu (6D) sinemaya her geçen gün ilgi artıyor.


Belediyeden yapılan açıklamaya göre, klasik 3 boyutlu film simülatörlerinden farklı şekilde 6 boyutlu olarak sinemalarda filmlerin akışına göre uyarlanan hareketli koltuklarla birlikte sis, duman, rüzgar gibi çeşitli efektlerin olması izleyicilerin ilgisini çekiyor.


İlçede yaşayanların 6 sistemli mekanik robot simülatörü sayesinde gerçek efektlerle eğlenceli anlar yaşadığı sinemada, simülatör robotunun içindeki algılama sistemleri sayesinde su, hava gibi efektlerin zamanı ve hareketli koltukların filmlere göre yatay ve dikey reaksiyonları ayarlanıyor.


Gültepe Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak kullanıma açılan simülatör film çeşitliliği ile de benzerlerinden ayrılıyor.


İlçe sakinlerinin Kağıthane turu kapsamında ilçenin tarihi yapıları, sosyal tesisleri, gençlik merkezleri, spor kompleksleri ve hizmet binalarını izleyebildiği hizmetten hafta sonları ücretsiz yararlanılabiliyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, özelikle gençlerin 6D teknolojisiyle hazırlanan filmlere büyük ilgi gösterdiğini belirterek, velilerin çocuklarını düzenli ders çalıştığı zamanlarda artık ödül olarak Gültepe Kültür Merkezi'ndeki etkinliklere getirdiğini, çocukların hem kültür merkezindeki eğitici, öğretici faaliyetlerden yararlandığını hem de düzenli ders çalışmayı öğrendiğini aktardı.



AA


Geri Dön