29 / 04 / 2024

Kağıthane'de günde 100 tapu işlemi gerçekleştirildi!

Kağıthane'de günde 100 tapu işlemi gerçekleştirildi!

Kağıthane Tapu Müdürlüğü, İstanbul’da 39 ilçe arasında 2013'ten beri günlük bazda işlemleri en hızlı tamamlayan tapu müdürlüğü olarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.



2013'ten beri günlük bazda işlemleri en hızlı tamamlayan tapu müdürlüğü olarak ulaşılması zor bir başarıya imza atan Kağıthane Tapu Müdürlüğü 2018'de de bu başarısını sürdürdü. Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre, kurumda günde ortalama 100 tapu işlemi gerçekleştirilirken, Kağıthane Tapu Müdürlüğü’nün bu başarısı Kaymakamlık ve Kağıthane Belediyesi tarafından da takdir edildi.

Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm atağıyla birlikte İstanbul'un ilçesi Kağıthane’de de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Riskli yapıların kaldırıldığı ilçede, yerine yeni ve modern binalar inşa edildi. Kağıthane Belediyesi tarafından yapılan planlı kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ayrıca tarihi doku da korundu. Kağıthane kentsel dönüşümle yüzde 67 oranında yenilenirken bu süre zarfında da toplam 27 bin aile de tapusuna kavuştu.

Kağıthane’de tapu işlemlerinde en yoğun mesai yapan kurumlar arasında Kağıthane Tapu ve Kadastro Müdürlüğü bulunuyor. İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Faruk Tekin, gerekli evrakların hazır olması halinde birkaç saat içinde vatandaşın işlemlerinin tamamlandığını söyledi.

Konuya ilişkin Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç İlçe Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İlçe Tapu ve Kadastro Müdürü Faruk Tekin ile görüşen Başkan Kılıç, özverili çalışmalarından dolayı Müdür Tekin ve ekibini de tebrik etti. 

Kağıthane'de 2018'de 6 bin 554, 2017 yılında 5 bin 822 ve 2016 yılında 6 bin 575 konut satış  işlemi yapıldı. Ayrıca Uluslararası Konut Değer Raporlama Kuruluşu Endeksa’nın 2018 yılı raporlarına göre Kağıthane, son yıllarda yapılan planlı kentsel dönüşüm hamlelerinin ardından İstanbul’da en değerli ilk 10 ilçesi arasında yer aldı.


Geri Dön