02 / 05 / 2024

Kağıthane'deki riskli 123 binadan 76'sı yıkıldı!

Kağıthane'deki riskli 123 binadan 76'sı yıkıldı!

Kağıthane'de nisan ayında bir binanın çökmesi sonucunda açıklanan riskli 123 binadan 76'sı yıkılarak diğer yapılar için yıkım çalışmaları sürüyor.



Kağıthane Belediyesinden alınan bilgiye göre, Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak'ta 22 Nisan'da bir binanın çökmesinin ardından bölgede yapılan çalışmalarda risk taşıdıkları gerekçesiyle 123 bina mühürlendi, 645 daire boşaltıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; gerçekleşen çalışmalar sonrasında kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilen alanda yer alan riskli binalardan bu ana kadar 76'sı iş makineleriyle yıkıldı. Diğer 47 binanın yıkım çalışmaları ise sürüyor.

Yaklaşık 34 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacak

Kağıthane'de 22 Nisan'da bir binanın çökmesi sonrasında düzenlenen incelemelerin ardından, yaklaşık 34 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesine başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve  TOKİ  iş birliği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yer alan binalarda bulunan ev sahiplerine 36 ay süresi boyunca her ay bin 500 lira kira yardımı yapılacak. Kiracılara ise taşınma işlemleri için 3 bin lira verilecek.

Yahya Kemal Mahallesi sakinlerinin süreç hakkında bilgilendirilmeleri için kentsel dönüşüm ofisi kurulurken belediye meclisinin aldığı kararla da Kağıthane Belediyesi bünyesinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu.


Geri Dön